Новини Събития

Регионалният исторически музей - София празнува деня на столицата със свободен вход

   
Регионалният исторически музей - София празнува деня на столицата със свободен вход

На 17 септември Регионалният исторически музей - София отбелязва Деня на София и осмата годишнина от откриването на постоянната си експозиция. В чест на празника постоянната експозиция и временните изложби в сградата на пл. "Бански" 1 са с вход свободен, съобщават от музея. От екипа на РИМ-София уведомяват, че филиалите на музея ще работят с удължено работно време и безплатно. Те припомнят, че това са Археологическото ниво на базиликата "Света София", Триъгълната кула на Сердика и АККК "Сердика" - експозиция "Антична Сердика".

На 17 септември Регионален исторически музей-София ще открие реновирания музей "Триъгълна кула на Сердика". Дигитална 3D графична реконструкция, в която посетителите може да извършват различни дейности във виртуална среда чрез използването на очила за виртуална реалност, е сред акцентите в обновения обект.

Регионалният исторически музей - София е домакин на колективната изложба "София в цветове и щрихи" . Шестима български автори представят творбите си в експозицията, която може да бъде разгледана до до 15 октомври в сградата на РИМ - София.

"Ех, този цирк" е още едно предложение на РИМ-София за ценителите на изобразителното и цирковото изкуство. Изложбата разказва историята за някогашното здание на Софийския държавен цирк и включва архиви, документи и експонати на Драгомир Драганов и Константин Ачков. Тя също е разположена в сградата на Регионалния исторически музей - София.

Експозицията "Естествено пространство" обединява творбите на 16 автори от България и Австрия. Тя се организира от сдружение "Кunstraumarcade" в партньорство с Посолството на Република Австрия в София и може да бъде видяна до 4 октомври в галерийно пространство при Триъгълната кула на Сердика.