Новини Събития

След нападение от акула: Затвориха плаж в известен египетски курорт

   
След нападение от акула: Затвориха плаж в известен египетски курорт

Министерството на околната среда на Египет затвори един от плажовете в курорта на Червено море Дахаб заради нападение от акула, съобщи онлайн изданието "Иджиптшън стрийтс". Състоянието на пострадалата в атаката египетска гражданка е стабилно, информираха здравните власти. Подробности за местоположението на плажа, вида на нараняванията и самоличността на нападната жена не се съобщават. 

В средата на август плажовете в Дахаб бяха затворени за 24 часа, след като видео на акула, плаваща близо до брега, беше разпространено в социалните мрежи. Преди три месеца 24-годишна туристка от Русия загина при нападение акула в Хургада. В същия курорт през юли 2022 година при подобен инцидент две жени загубиха живота си. Египет отчита един от най-силните си туристически сезони.

Рекордните над седем милиона са посетили страната на фараоните през първата половина на 2023 година. Министерството на туризма и на паметниците на културата очаква 15 милиона туристи до края на годината. В началото на лятото Министерството на околната среда обяви, че започва първото по рода си проучване на движението и поведението на акулите покрай бреговете на Червено море. Целта е да се опази морската екосистема и да се предотвратят нови нападения.Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати