Анализи

Смарт съвети от смарт пътешественици – никога не е късно за още едно пътуване

   
Смарт съвети от смарт пътешественици – никога не е късно за още едно пътуване

Въпреки че идва краят на отпускарския сезон и вероятно сте си походили насам-натам през това лято, трябва да ви споделим нещо. Никога не е късно за още едно пътуване. Точно това споделят всички смарт пътешественици, които просто не ги свърта на едно място и предпочитат почивните си дни да ги прекарат на различна локация, с нови срещи и интересна култура. 

А защо ги наричаме смарт пътешественици? Защото за тях организацията по пътешествието е практично проведена и без излишна загуба на време. В този материал ще споделим някои от най-безценните съвети от смарт пътешественици, които със сигурност могат да ви бъдат полезни. 

На първо място е застраховката

Пътуването може да бъде едно наистина много вълнуващо преживяване, но също така може да е наистина разочароващо. Да се избягва сключването на застраховки по време на пътуване определено е един необоснован риск, а в същото време тази задача може да бъде организирана само за няколко минути и то от личния ви смартфон. Става въпрос за услугата Смарт Турист от Yettel, с която сключването на застраховка при пътуване в чужбина става много бързо и лесно. Необходими са само няколко клика в приложението на оператора, за да се активира, или едно посещение в магазин на Yettel. Освен медицински и дентални разходи, тя покрива също закъснение при пътуване, загуба на лични вещи, документи и багаж, правна помощ и др.

Активирането ѝ е еднократно и без месечна такса, а ползването е многократно, като се плаща премия само за дните, прекарани в чужбина. Максималният срок на покритие е 31 последователни дни за всяко пътуване. Покритието на застраховката започва автоматично, когато мобилният номер влезе в роуминг и важи за неограничен брой бъдещи пътувания. Освен това, ако решите, че не искате услугата, разполагате с 4 часа, след като сте вече в роуминг, в които може да откажете покритието по застраховката за конкретното пътуване. Имате възможност да застраховате цялата група от смарт пътешественици (до 10 души за конкретното пътуване), като всичко това отново е възможно през мобилното приложение Yettel. Повече информация за застраховката можете да откриете на интернет страницата на застрахователния агент Yettel.

Офлайн картите никога не са излишни

Като едни истински смарт пътешественици вие ще разчитате до голяма степен на своя смартфон, за да стигнете  до планираните дестинации и забележителности. Затова в своята умна джаджа е хубаво да разполагате и с предварително свалени карти на всички места, които сте си набелязали за посещаване. Така, дори при загуба на интернет, ще продължите спокойно вашето пътешествие, без да се налага да губите време в излишни ръкомахания и неразбираеми комуникации с местните представители. 

Правилната компания – това е най-важното

За финал оставихме един от най-ценните съвети, които смарт пътешественици често споделят – обградете се  с правилната компания по време на пътуване, това е най-важното. Ако сте тръгнали с приятели или познати, които не споделят вашия ритъм и разбиране за това как трябва да се осъществи едно дадено пътешествие, то вероятността да има напрежение в отношенията ви и дори да се скарате е доста голяма. Затова винаги планирайте своята екскурзия с хора, с които всеки един момент от пътуването ще бъде изживян точно така, както вие най-точно си го представяте. Пожелаваме ви много незабравими мигове и не забравяйте - никога не е късно за още едно пътуване!*

Този материал е разработен съвместно с Yettel и CHUBB и не е част от редакционното съдържание на изданието