Новини Хотели

Fontainebleau в Лас Вегас отваря врати след 16 годишно закъснение

   
Fontainebleau в Лас Вегас отваря врати след 16 годишно закъснение

Курортният комплекс Fontainebleau в Лас Вегас се очаква най-накрая да отвори врати през декември - 23 години след началото на проекта.

Имотният магнат Джефри Софър ще открие струващите 3.7 млрд. долара хотел и казино на 13 декември.

Комплексът разполага със седем басейна, 36 ресторанта и бара и частен клуб на последния етаж, като част от всичко това се управлява посредством стратегическо партньорство с притежаваната от Дейвид Грутман Groot Hospitality.

Известният ресторантьор и предприемач ще отвори два свои ресторанта - Komodo и Papi Steak, както и нощн клуб в огромния курорт.

По 67-етажния курортен комплекс се работи от 2000 г., когато Софър купува земята за него. “Това е една от страхотните, откачени истории в сектора на недвижимите имоти,” казва пред Bloomberg Софър.

Строителството на Fontainebleau започва през февруари 2007 г., но Софър губи собствеността над него заради финансови проблеми по време на финансовата криза от 2008-2009 г.

Малко след това двама различни собственици придобиват имота, преди Софър да си върне собствеността през 2021 г., когато куротът все още не е довършен. Така проектът се строи вече общо 16 години.

“Може да стане хубава книга или филм,” казва Софър пред Hollywood Reporter за начина, по който курортът най-накрая е завършен. Изпълнението на проекта достига до около 70% и той остава на тази фаза в продължение на 12 години.

Сега, след като вече е готов, курортът ще отвори врати само след няколко месеца.

Грутман за малко остава извън проекта, защото вече преговаря с друг курорт в Лас Вегас, преди Софър да се свърже с него. “Той каза да не подписвам тази сделка, защото ще си върне Fontainebleau и ще има нужда от мен,” казва Грутман, който е работил по оригиналния проект на Fontainebleau преди 16 години.

"Софър беше човекът, който ми даде шанс. Първата ми работа като барман беше в ресторанта на неговия баща. Когато отворих първия си нощен клуб, той ме направи свой партньор през 2008 г. в LIV.

Той ми даде платформата да правя това, което правя. Имаше само един човек на света, който можеше да ме накара да не подпиша онази сделка, и това беше Джеф Софър.”