Събития

Започна Туризъм ЕКСПО - Дестинация Варна

   
Започна Туризъм ЕКСПО - Дестинация Варна
Дорет Димитрова и Павлин Косев са организаторите на събитието
  Мирослав Иванов

Седмото поред издание на "Туризъм ЕКСПО - Дестинация Варна" започна днес в Aquahouse Hotel & SPA в к.к. "Св. Св. Константин и Елена", което ще продължи и утре. За поредна година изложението и конференцията ще дадат възможност за изграждане на полезни контакти, за обсъждане на важни за индустрията теми и ще дадат отговори на много въпроси, заяви Дорет Димитрова, управител на маркетинговата агенция ProVox, един от организаторите на събитието. 

Екологични решения в туризма, технологиите и иновациите в съвременната туристическа индустрия ще бъдат сред основните акценти в експо зоната. Гостите са посрещани от обслужващи роботи, които стават хит в бранша. 

В двата дни фирмите изложители показват своите услуги и продукти. Тази година представят иновативни решения за управление на хотели и хотелски комплекси, управление на паркинг зони и плажни съоръжения, софтуерни продукти. Сред участниците в експото са курортни комплекси, хотелски комплекси, хотели и ресторанти. За пръв път има и участници от Румъния, обяви Павлин Косев, председател на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите, другият съорганизатор.

Международната конференция, която се провежда и в двата дни тази година, е с Мастър клас, воден от емблематични мениджъри и експерти в туризма. Специалисти от Италия ще се включат, за да разкажат за устойчивите европейски практики и на къде върви бъдещето на туризма. Хотелиер от Турция ще обясни за най-новите тенденции в световния туризъм. Ще сподели най-новите маркетингови инструменти за привличане на гости и туристи. Във форума ще се включи и собственик на голям ресторант - таверна в Гърция, който ще сподели добрите практики в туризма и предимствата на гръцката политика в туризма.

Организатори на "Туризъм ЕКСПО - Дестинация Варна" са агенция ProVox, Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите (ВАРХ), Aquahouse Hotel & SPA, с партньорството на Община Варна и подкрепата на Министерство на туризма.

Мирослав Иванов, Варна