Новини Събития

Владимир Зографски става новото лице на зимния ни туризъм

   
Владимир Зографски става новото лице на зимния ни туризъм

По време на работната си визита в Полша министърът на туризма Зарица Динкова се срещна с Владимир Зографски, който е български състезател по ски скокове и световен шампион. Те обсъдиха широк кръг от теми, свързани с туризъм и спорт.

„Вярвам, че най-добрите посланици на България са хората, които я носят в сърцето си. Чиито очи я виждат с обич“, подчерта министър Динкова. „Туризмът дава необятни възможности за растеж на икономиката ни. Той е и един от най-силните и успешни инструменти за мека дипломация. За това България да влезе в сърцата на много хора по света с красотата, с гостоприемството и топлината на слънцето и хората си“, допълни Зарица Динкова.

От своя страна Владимир Зографски заяви, че е щастлив, че има възможността да се подготвя за състезания в Полша, но винаги с радост се връща в България. „С радост ще се включа в популяризирането на страната ни на полския пазар“, каза още той.

Владимир Зографски е български състезател по ски скокове, спечелил много състезания и световни шампионати. Той е изключително разпознаваем и обичан от поляците. През септември тази година завърши шести в поредния старт от лятната верига Гран при, като запази първото място в генералното класиране.