Новини Събития

Започна Черноморският туристически форум във Варна

   
Започна Черноморският туристически форум във Варна

Черноморският туристически форум 2023 г. започна днес в курорта Св. св. Константин и Елена, който е организиран от Варненската туристическа камара. Темата е "Кк „Св. св. Константин и Елена“  – модели за развитие на туризъм в четири сезона". Форумът ще се проведе днес и утре 1  октомври 2023 г. в AQUAHOUSE SPA&HOTEL. В него се включиха представители на туристическия бизнес, неправителствени организации, общини, държавни институции и образователни институции. Събитието е посветено на 115-тата годишнина от създаването на първия български морски курорт „Св. св. Константин и Елена“ и има за цел да представи теоретични идеи и прагматични предложения за развитието на конкурентоспособен и ефективен туризъм в дестинацията.

Курортът „Св. Св. Константин и Елена“ е първият морски курорт в България и поставя началото на организирания туризъм в страната, обяви Людмила Ненкова, съпредседател на Варненската туристическа камара. Комплексът е модел за развитие на медикъл, СПА и уелнес туризма в днешно време. Той разполага с минерална вода с лечебни свойства, подчерта Стоян Маринов, другият съпредседседател на Варненската туристическа камара. 

Елена Косева, изпълнен директор на "Св. св. Константин и Елена" АД, обяви, че залагат още на развитието на MICE туризма - конференции, семинари, фирмени мероприятия, спортни събития и др. Освен това искат да направят курорта привлекателна кулинарна дестинация с постижения в гурме кулинарията, нови форми на кулинарно предлагане като начин за привличане на туристи.

През втория ден на форума студенти с отлични разработки ще представят младежки идеи за креативен туризъм. Предвижда се среща на бизнеса с ученици и студенти по туризъм за представяне и обсъждане на възможности за кариерно развитие в туризма.

Черноморският туристически форум – Варна 2023 се реализира в партньорство на Министерството на туризма, Община Варна, „Св. св. Константин и Елена холдинг“ АД и на кк „Слънчев ден“.

Мирослав Иванов, Св. св. Константин и Елена