Турагенции

Катар еъруейз и Премиер турс залагат на топли дестинации и круизи през зимата

   
Катар еъруейз и Премиер турс залагат на топли дестинации и круизи през зимата

„Катар еъруейз“ (Qatar Airways) ще предложат нови дестинации за българските си клиенти през зимния сезон с всекидневните полети от София до Доха. Това обяви Светлана Узунова, мениджър на авиокомпанията за България по време на съвместна презентация с туроператора  „Премиер турс“. Сред новите дестинации с ежедневни полети от Доха са Пном Пен (столицата на Камбоджа) и Пенанг, Малайзия.

„Катар еъруейз“ увеличава честотите на полетите до Банкок (Тайланд) с пет на ден, остров Бали (Индонезия) и Куала Лумпур с три на ден. „Това са най-търсените дестинации на българския пазар през зимния сезон и предлагаме удобни връзки с прекачване в Доха“, каза Узунова. Тя допълни, че възстановяват полетите до градовете Ченду и Чонкинг в Китай и Окланд в Нова Зеландия, като последният ще бъде директен от Доха, без междинно кацане.

Туроператорът „Премиер турс“ ще предлага специални цени с отстъпки за „Катар еъруейз“ на българския пазар, подчерта Радостина Янева, мениджър „Проекти“ в компанията. Освен това предоставя екскузивни цени за полети по цял свят, свързани с круизно пътуване. „Ние даваме най-голяма отстъпка в сравнение с всички цени на „Катар еъруейз“ на нашия пазар – една от малкото IATA агенции, имащи достъп до тези ценови равнища“, допълни тя.

„Премиер турс“ представи топ акцентите с най-добрите зимни предложения за круизи, които са достъпни с полети на авиокомпанията, които може да откриете на Kruizi.bg. Такива има за отплаване от Доха за периода от декември 2023 г. до март 2024 г. Цената на 7-дневен круиз с кораба Costa Toscana започва от 459 евро на човек без самолетните билети. С луксозния кораб MSC Virtuosa – от 649 евро на човек.

Интересен е круизът с кораба AidaBlu в Индийския океан, който тръгва от Сейшели и посещава Мадакаскар и остров Мавриций. Цените започват от 1199 евро на човек. Това е една от малкото круизни компании, изпълняващи този маршрут. „Опитваме се да се наложим като един от топ представителите на бранда на пазара, защото този маршрут е изключително търсен“, каза Радостина Янева. За този маршрут има удобни полети с изключително добри цени от София до Сейшели с „Катар еъруейз“.

Друго предложение идва с кораба Spectrum of the Seas на Royal Caribbean, който прави кратки маршрути в Азия, но интересът е много голям. Единият е с тръгване от Сингапур с посещение още на Малайзия и Тайланд на цени от 548 евро на човек. Другият е от Хонг Конг в съчетание със Сингапур, Тайланд и Виетнам, като започва от 1762 евро на човек.

С кораба Norwegian Jewel на компанията NCL също има предложения за азиатски круизи през зимата. Те залагат на концепция за freestyle на борда. Свободен си да избираш къде и кога да се храниш (3 ресторанта, включени в цената); 24-часов ресторант; 7 специализирани ресторанта, с допълнително заплащане. Също какво да облечеш - удобно, спортно или официално - изборът е твой. Освен това как да се забавляваш - Бродуей шоу или Комеди клуб, да наблюдаваш звездите или да потанцуваш; да караш картинг или да се спуснеш по най-бързата пързалка.

Круизите в Азия тепърва ще предизвикват интереса на българите, защото до миналата година повечето страни бяха затворени заради Ковид пандемията.

Мирослав Иванов