Анализи Новини

Всеки хотел от семейството на Pulse е насочен към активно почиващите и СПА туристите

   
Всеки хотел от семейството на Pulse е насочен към активно почиващите и СПА туристите

Паскал Дойчев е строителен предприемач. Той е собственик на фитнеси Pulse и верига хотели в страната.

Grand Hotel Therme в с.Баня, Разложко, е най-новата инвестиция в портфолиото на Pulse. Хотелът получи акт 16 и за последните си секции. Каква е равносметката от работата му досега?

Равносметката е добра! През декември миналата година отворихме първата част на хотела, след което поетапно започнахме да отваряме следващите секции, ресторанти, лаундж барове. Поехме определен риск, породен от големината на обекта, разположен на 70 дка терен, с неговите 19 къщи върху 30 000 кв.м застроена площ.

Клиентите видяха различния облик и оцениха мащаба и голямото старание в интериора, затова и хотелът беше с много висока заетост.

Много помогна решението, което взехме, да предложим All Inclusive от висок клас. С трите ресторанта - "Ол дей" - целодневен, основен, à la carte, и сладкарница. Този нов модел на обслужване навлиза в момента във всички най-големи вериги хотели и се оказа много успешен при нас.

Какъв е профилът на посетителите? От кои държави привличате най-много гости?

- Ние постоянно следим тези параметри. Около 30% са наши клиенти от веригата Pulse в цялата страна, но по-голямата част от посетителите са от София заради по-близкото разстояние. В останалия процент е българският СПА клиент, който за нас е най-добрият.

Към новия СПА център, който ще открием след месец и е предназначен за ски зоната, има определено голям интерес от румънския, гръцкия и македонския пазар.

Част от проекта е и най-големият СПА център в България - Pulse Therme, за чието откриване остават броени дни. Разкажете повече за тази концепция и очакванията ви?

- Това е проект, който проектираме и реализираме вече 4 години. Той е по модела на най-големите СПА центрове в известните задгранични СПА курорти. Неговата цел е хората в района след ски спускания да го посетят и да се отдадат на СПА процедури и релакс. Той е подходящ и за тези, които не са активни в планината. Много силен интерес към него има и през лятото, когато районът е пълен с туристи, оценяващи красотата на природата.

Pulse Therme е най-големият СПА център в България, разположен на терен от 10 декара, с основна сграда на две нива. През зимния сезон ще бъде достъпен само за лица над 16 години. Разполага с всички видове съоръжения, с шест басейна тип джакузи, 5 външни акватонични басейна, два витамин бара, два ресторанта и много релакс зони. Идеята е клиентът да прекара повече време в това наистина различно място.

Колко са направените досега инвестиции в проекта?

- Първоначално придобихме 22 декара, впоследствие взехме още няколко терена и две 35-годишни концесии, включващи стадиона пред хотела. Със завършването на СПА центъра инвестицията ще възлиза на над 65 милиона лева.

Със завършването на втората фаза от изграждането му в Grand Hotel Therme вече работи и огромен фитнес център Pulse. Какви са предимствата на този фитнес център?

- Фитнесът е насочен както към нашите клиенти от клубовете ни от страната, така и към останалите посетители. Стартираме йога занимания, имаме квалифицирани треньори от Pulse и искаме да наложим активната почивка, защото смятаме, че нейното голямо бъдеще предстои.

Хотелът е част от бранда Grand Hotel, който развива и няколко ваканционни дестинации. Какво отличава проектите, работещи под този бранд?

- Това, което отличава нашите 4 хотела от семейството на Pulse, е, че всеки е насочен към активно почиващите и СПА туристите. "Гранд Хотел Свети Влас" например има фитнес, разположен на 3000 кв.м площ, СПА зона с акватоничен топъл басейн, разполага и с външен басейн, специална йога тераса на първа линия на морския бряг. Също така имаме и клиника за детокс, отслабване и ритрийти - Pulse Health Center, с отделен ресторант. Общото е, че всичките ни хотели са насочени в този сeгмент. СПА зоните са препратка от Pulse клубовете, където натрупахме опит.

Като бизнес група търсите синергията между спорта, хотелиерството и СПА туризма. Как се зароди идеята и какъв е потенциалът за бъдещото развитие?

- Идеята се разгърна, след като направихме първите два клуба Pulse и започнахме да провеждаме спортни уикенди в новооткрития ни тогава СПА хотел във Велинград. Преди години ние го продадохме, но видяхме, че спортуващите хора, търсещи СПА възстановяването си, са общество, което нараства много бързо и за нас това е бизнес възможност. Така поетапно ремонтирахме съществуващите ни хотелски бази и ги проектирахме в нови хотели с големи зали, за да развиваме този тип туризъм.