Новини Транспорт

Правителственият самолет се завърна от Тел Авив с десетки българи

   
Правителственият самолет се завърна от Тел Авив с десетки българи

На Летище София се приземи правителственият самолет "Еърбъс 319", който успя да изведе от Тел Авив десетки българи, които бяха блокирани там, съобщи БНР. 

Припомняме, че днес правителственият самолет излетя в 6.00 ч. за Израел, за да ги евакуира, като на борда му беше и министърът на транспорта Георги Гвоздейков. Очаква се евакуираните ни сънародници да бъдат посрещнати в България от председателя на Народното събрание Росен Желязков, заместник-председателите на Народното събрание Никола Минчев и Филиз Хюсменова и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

Същевременно българите анулират своите резервации за екскурзии до Израел през следващите дни, като туроператорите също отменят пътуванията с изчакване да се види развитието на войната. „Има групи в следващите дни и вероятно ще отпаднат. Следим внимателно ситуацията“, заяви пред TravelNews Павлина Илиева, председател на Сдружението на туроператорите и туристическите агенти „Обединение Бъдеще за туризма“ и управител на компанията „Аполо“. Лично тя има група на круиз със спиране в Израел, която тръгва утре, но спирката за там вече е отменена. Румяна Балтова, управител на „Руал травел“, също очаква анулации, но всичко зависи от продължителността на войната.