Новини Събития

Пореден европейски град забрани ергенските партита

   
Пореден европейски град забрани ергенските партита

Представете си сцената: наслаждавате се на изглед към китен площад някъде в Европа на дългоочакван уикенд. Напитка, спокойствие...Разбира се, до момента, в който компания от развеселени бъдещи сватбари по бельо не развали атмосферата.

Никой не желае кратката му почивка да бъде съсипана от антисоциалното поведение, характерно за ергенските или моминските партита, а да не говорим за тревогите, които те причиняват на местните жители. Но за щастие дестинациите най-накрая започват да правят нещо по въпроса. Следвайки примера на други европейски градове, които се борят с ергенските уикенди, Севиля също предлага някои ограничения.

Наскоро избраният кмет на града Хосе Луис Санс обяви нов закон, който има за цел да ограничи лошото поведение на ергените, които посещават града. Но това в никакъв случай не означава, че той иска тези групи да спрат да посещават града - според Times Санс е казал: "Всеки може да отпразнува ергенското си парти в Севиля. Това, на което не гледаме положително, са групи от хора, които често пречат на жителите и гостите на Севиля - особено в районите на историческия център - които също имат право да се наслаждават на града".

Законът предвижда конкретна забрана за онези, които извършват "непристойни действия" и причиняват неудобства на всички останали.

Забранява се носенето на бельо на обществени места, обличането на костюми със сексистки послания или на такива, които нарушават нечия неприкосновеност.

Съобщението на Санс идва след множество оплаквания от жители на града, в който и свръхтуризмът се оказва проблем след пандемията. Той заявява, че Севиля "няма никакъв интерес" към някои от проявите на ергени и моми, като дори ги определя като "неприличен ексхибиционизъм" пред Independent.

Севиля е очарователна съвкупност от еврейска, християнска и мавританска архитектура, известна с това, че е дом на борбата с бикове, танците фламенко и някои наистина великолепни вина. Група момчета, които се разхождат по бельо или тениски с неприлични надписи, едва ли се вписват в атмосферата на испанското очарование.

На всеки, който наруши новите правила, ще бъде наложена глоба, чийто размер все още не е определен. Малага въведе подобни правила миналата година, като глобата за разхождане по бельо или носене на надуваема кукла е  750 евро.

Ще трябва да изчакаме потвърждение за таксата на Севиля, но ако съдим по стандартите на Малага, скоро може да се окаже, че непристойното поведение в този испански град ще бъде наказвано дори по-строго и по-скъпо.