Новини Турагенции

От ноември тръгват групите на Онекс тур за Куала Лампур

   
От ноември тръгват групите на Онекс тур за Куала Лампур

Интересът към екзотичните пътувания отново се засилва. Сега е идеалният момент да се планират и зимните ваканции, затова и големите туроператори вече пуснаха програмите си. В тази категория най-често се избират Тайланд, Малдиви и някои сафари дестинации, но любителите на далечните пътешествия имат нужда от разнообразяване. “Онекс тур”  поставя специален фокус на най-новата програма в портфолиото си - Куала Лампур.

“Групите ни за Малайзия вече започват да се запълват. Дестинацията е нова и вълнуваща за българския турист”, обясни Яна Тошева, маркетинг мениджър в “Онекс тур”. Отпътува се на 21 ноември, 26 декември 2023 г. и 20 февруари 2023 г. Програмите са с продължителност 12 дни.

Цените започват 

от 1921 евро на човек и включват самолетен билет София – Истанбул – Куала Лумпур – Истанбул – София с Turkish Airlines, както и вътрешен полет до о-в Ланкави с включен 20 кг чекиран и 7 кг ръчен багаж, летищни такси и трансфери по програмата. Туристите ще прекарат 3 нощувки със закуски в Куала Лумпур и 6 нощувки със закуски на остров Ланкави в избрания хотел. Също така част от пакета са и обзорната обиколка на Куала Лумпур и медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек.

Куала Лампур 

е впечатляваща столица, комбинираща богато културно наследство, модерен градски живот и природна красота. Градът привлича посетители с архитектурни чудеса като Petronas Towers и Petronas Skybridge. Те представляват 12-тият по височина небостъргач в света и са също така единствените кули близнаци. Това ги прави един от основните символи на Малайзия.

За да се обвърже традиционното с модерното, в програмата са включени и исторически обекти като

Двореца на краля

Той е известен още като Истана Негара и е символ на монархията в Малайзия. Този великолепен архитектурен комплекс съчетава модерен и класически дизайн с пленително изкуство. В двореца се провеждат официални церемонии и събития, свързани с кралското семейство. Макар посетителите да не могат да влязат вътре, прекрасната архитектура и градините го правят важен и символичен обект в Куала Лампур.

Сградата на Султан Абдул Самад, известна като Султанската сграда, е една от задължителните спирки в столицата на Малайзия. Тази готическа структура се намира в историческия център на града и служи като седалище на съдебната власт. Тя се отличава с висока централна кула и смесица от мавритански и английски стилове. Разбира се, това са само част от съкровищата на Куала Лампур и “Онекс тур” са подготвили още интересни преживявания.

След богатата екскурзионна програма е време и за почивка!

Остров Ланкави 

е перфектният избор за това. Той е истинско туристическо съкровище с прекрасни бели плажове, кристално чисти води и богат морски живот. Този райски остров предлага отлични възможности за релакс и водни спортове като гмуркане и шнорхелинг, благодарение на своите коралови рифове.

Освен това Ланкави все още не е прекалено популярна дестинация, което го прави по-спокоен и уединен. Островът предлага разнообразие от настаняване и ресторанти, а обичайните планини и тропически гори, позволяват за разнообразна свободна програма. Независимо дали ще изберете да изследвате местната природа или да почивате на плажа, красотата на мястото ще ви очарова. Ланкави е чудесна дестинация за почивка, която съчетава спокойствие, приключение и природна богатство.

За туристите, които все пак предпочитат активната почивка, “Онекс тур” са подготвили и допълнителни екскурзии на острова. Сред тях са круиз по залез слънце, поход в Северните мангровите гори и посещение на  ориенталско селище.

Малайзия крие много красоти и тепърва ще ги разкрива пред нас! Куала Лампур и Ланкави са две отлични отправни точки за опознаване както на малайзийската култура, така и на азиатската като цяло. Дружелюбни, гостоприемни и топли - местните ще ви посрещнат сърдечно и ще се погрижат престоят ви да е незабравим!

Йоана Шомова