Новини Събития

Посолството ни в Тел Авив спира консулските услуги, освен при спешност

   
Посолството ни в Тел Авив спира консулските услуги, освен при спешност

Министерството на вътрешните работи (МВнР) съветва в съобщение на сайта си предвид извънредната ситуация в Израел българските граждани там стриктно да се придържат към инструкциите на местните власти, които се актуализират непрекъснато и отчитат спецификите на отделните региони в страната. Консулската служба към посолство ни в Тел Авив преустановява работа по регулярни въпроси като документи за придобиване на гражданство и нотариални услуги, с изключение на спешни такива.

Службата остава на разположение на гражданите по въпроси, свързани с извънредната ситуация, издаване на временни паспорти и др. МВнР припомня, че посолството има два телефона за спешна връзка, с които гражданите могат да се свързват денонощно.

Външното ни министерство предоставя и информация от посолството ни за възможностите за пътуване от Израел до България, които не се организират и координират от дипломатическата ни мисия:

- чрез авиокомпаниите, продължаващи да изпълняват полети от международно летище "Бен Гурион" - директни и с прекачване;

- чрез използване на ГКПП "Аленби" с Йордания, докъдето препоръчваме да се пътува без да се преминава през палестинските територии, и редовни директни полети от международно летище "Кралица Алиа" в Аман;

- чрез използване на морска връзка от пристанище "Хайфа".