Новини Хотели

Хотелиерите в Банско се притесниха за израелските туристи

   
Хотелиерите в Банско се притесниха за израелските туристи

Израелските туристи са сред най-честите посетители на Банско, поне така беше в изминалите години, според хотелиерите обаче това ще се промени тази зима, защото проблемите в Израел със сигурност ще откажат местните хора от зимни почивки. А това вероятно ще доведе до проблеми за хотелите у нас. 

Случващото се в Израел неминуемо ще откаже хората от туризъм, опасяват се в Банско. "Изключително неприятна ситуация, както в чисто човешки план, така и за бизнеса. Направихме през пролетта една много приятна визита в Израел, под егидата на Министерството на туризма, и там срещнахме много партньори, добронамерено настроени към България, като цяло за туристическа дейност. Да не говорим, че целия народ на Израел е много добре приятелски настроен към България. Реализирахме много индивидуални резервации,  които за съжаление, мисля, че ще отпаднат", заявява пред НОВА Димитър Колев, управител на хотел.

"Израел по принцип е един от основните пазари, с които се работи на нашата дестинация. Ние, както и повечето колеги, имаме и колеги, които работят основно с Израел. И предвид създалата се обстановка наистина е трудно да се правят прогнози. Може би ще има отлив от израелски туристи, което вероятно ще се отрази", посочва и Надежда Атанасова, управител на хотел.

В Банско разказват, че в последните месеци са работили усилено върху специално насочени към израелските туристи пакети. "Партньорите от Израел много ги харесаха и бяха готови да започнем целогодишно програми, които да предложим на тях. В момента наистина е обезпокоителна ситуацията с този пазар. Направихме целогодишни програми специално и за пазар Израел. Те много оцениха това, което сме направили специално в СПА сегмента. Щяхме да започнем партньорства и се надявам, че ще ги направим със сигурност във времето, тъй като все пак туризмът показва, че във времето няма нещ,о което да може да го спре като бизнес развитие", твърди Колев.

А израелските туристи в Банско отдавна са с много сериозно присъствие. Обикновено те идват за дълги почивки, а много често в зимния ни курорт отсядат и цели спортни отбори.