Новини Събития Хотели

Министър Динкова ще компенсира израелските туристи със съседните пазари

   
Министър Динкова ще компенсира израелските туристи със съседните пазари

Министърът на туризма Зарица Динкова публикува пост в своя фейсбук, в който казва, че ще насочи рекламната кампания за зимния сезон, предвидена за израелски пазар, към съседните страни. Хотелиери от Банско вчера обявиха, че не очакват израелски туристи през ски сезона, които няма с какви други гости да компенсират. Ето пълния текст на позицията по темата на министър Динкова:

„Кървавото нападение срещу Израел е човешка трагедия, с която всички сме съпричастни. То е и политическо престъпление. Следим с тревога развитието на кризата. Случващото се в Израел неминуемо ще има отражение върху българския туризъм през зимния сезон. Подобни заглавия се появиха и в медиите.

Израелските туристи са желани и ценени гости на България и ще останат такива. Хотелиерите в ски курортите ни бяха подготвили целогодишни програми специално и за Израел. Маркетинговата стратегия на Министерството на туризма ги подпомага.

Още от началото на сблъсъците заедно с екипа ми подготвяме промяна в рекламната ни кампания, за да успеем да компенсираме и тази криза. Ще засилим кампаниите на съседните пазари, с които да успеем да привлечем повече туристи. Тя ще обхване Сърбия, Гърция,Турция, Румъния, Република Северна Македония.

Тази година започнахме рекламната кампания на зимния туризъм още през октомври, като с нея обхващаме и най-важните ни международни пазари, както и вътрешния пазар.Така ще разширим сезона, като повишим интереса и към специализираните видове туризъм, докато все още няма подходящи условия за ски и зимни спортове“.

Габриел Драгиев