Новини Събития

Семейните пътувания – новата бизнес ниша на европейските туроператори

   
Семейните пътувания – новата бизнес ниша на европейските туроператори

Семейните пътувания след COVID-19 станаха много предпочитани и все повече туроператори отчитат увеличение в запитванията за семейни групови пътувания. Туристическата компания Black Tomato отбеляза ръст от 35% на запитванията за този вид пътувания през 2022 г. в сравнение с 2019 г. Сега компанията стартира 30 индивидуални пътувания за приятели и семейство, в които да се впуснат заедно.

Euronews състави списък с най-добрите частни групови европейски дестинации, които може да посетите тази есен и зима

Норвегия

Представете си себе си на уединен плаж на необитаем остров в Лофотенските острови – норвежкия архипелаг, вдъхновил пейзажите във филма на Дисни „Замръзналото кралство“.

В тази вълшебна обстановка екип от готвачи от световна класа ще сервира барбекю на плажа, за да се насладите на вас и вашите близки. Това гурме частно убежище е едно от новите изживявания на Black Tomato, което стартира на 12 октомври.

Многодневното приключение може да бъде адаптирано така, че да включва туризъм, каране на каяк, сърф, разходки с лодка RIB и гмуркане в студена вода - задоволяване както на търсачите на силни усещания, така и на кулинарите.

Други пътувания от новата гама на луксозната туристическа компания включват празнуване на келтската Нова година в Шотландските планини - заедно с дегустации на уиски и Highland Games - и вечеря на свещи във вулкана Thrihnukagigur в Исландия с вулканолог като ваш частен гид.

Френската долина Лоара

Обиколките с дегустация на вино може да излъчват романтика, но те не са единствено за влюбени двойки. Идеален за дълъг уикенд с приятели, маршрутът с No Fly Travel Club включва вечеря с дегустация на домашно приготвено вино с гледка към залеза, заедно с посещения на местни малки производители и частно изживяване с дегустация на вино пеша или с електровелосипед.

Ще отседнете в La Grande Maison, екологичен замък на юг от средновековния град Сомюр. Пътуването включва влакове на връщане, трансфери, луксозно настаняване, закуска, две домашно приготвени вечери, частен ден за дегустация с обяд и др.

Коледна обиколка из Централна Европа

Качвайки се на Eurostar от Лондон до Мюнхен, Германия през Кьолн, достигайки до спалния влак на Калман Имре до Будапеща, Унгария, където можете да прегърнете празничния дух на един от най-добрите коледни базари в Европа.

По пътя към дома продължете празничното забавление със спирки в Прага в Чехия, Краков в Полша, Берлин в Германия и Брюксел в Белгия. За да уловите всички мигащи дървета, gluhwein и джинджифилов хляб, пътувайте между 2 и 23 декември.

Турция

Турция има всичко: богата история, спираща дъха природа, оживени базари и вкусна храна. Изживейте всичко в пътуването Best of Turkey на G Adventures, осемдневно приключение, което започва и завършва в Истанбул.

По пътя към дома продължете празничното забавление със спирки в Прага в Чехия, Краков в Полша, Берлин в Германия и Брюксел в Белгия. За да уловите всички мигащи дървета, gluhwein и джинджифилов хляб, пътувайте между 2 и 23 декември.