Събития

МТ дава 300 000 лв. за реклама по време на световните купи в Пампорово и Банско

   
МТ дава 300 000 лв. за реклама по време на световните купи в Пампорово и Банско

Обществена поръчка за 300 000 лева за реклама на България по време на Световна купа по сноуборд в Пампорово през януари и Световна купа по ски алпийски дисциплини в Банско през февруари догодина е обявило Министерството на туризма.

Тези две състезания са най-голямата реклама за зимния ни туризъм, защото ще бъдат излъчвани от десетки телевизии и ще бъдат гледани от милиони зрители по целия свят.

Изисква се да бъдат предоставени банери, които ще са разположени на ключови места около пистите, входа и изхода, също така надуваемо съоръжение във финалната зона.

Изискване 

Изпълнителят трябва да постави логото на 

Министерството на туризма като основен партньор на организаторите на състезанието на почти всички конструкции, акредитации, които ще бъдат поставени в зимните курорти, както и на стената и подиума за награждаване. Също така трябва да бъде изработена рекламна страница в официалната брошура на състезанието, медийно отразяване на състезанието. Трябва да бъде включено Министерството на туризма и с минимум хаштагове във всички рекламни активности в официалните социални канали на събитието FB, Instagram, YouTube.

Изпълнителят се задължава още да предостави три ВИП пакета, без хотелско настаняване за състезателните дни и с достъп до ВИП клуб и събития.

Кампания 

Министерството на туризма вече е стартирало рекламна кампания на зимния сезон, като основно се насочва към клипове в социалните мрежи. Тя ще продължи до декември 2023 г. и ще бъде с обхват Великобритания, Германия, Гърция, Румъния, Израел, Италия, Република Северна Македония, Сърбия и Турция. 

Планирани са и телевизионни кампании на съответните пазари; като от ведомството, не посочиха в кои чужди телевизии ще бъдат пускани.