Новини Транспорт

Летище София прави първото кариерно изложение в авиационната индустрия

   
Летище София прави първото кариерно изложение в авиационната индустрия

Първото кариерно изложение в авиационната индустрия в България Sofia Air Careerport се провежда на 20 и 21 октомври. Изложението е организирано от СОФ Кънект, операторът на летище София и още пет компании от летищната екосистема, в която са заети над 6000 специалисти. В рамките на двата дни компаниите ще представят възможностите за професионално развитие и отворените позиции за работа в тях.

„Радваме се, че СОФ Кънект инициира и обедини на това кариерното изложение компаниите, които правят летище София да функционира като единен организъм. Убедени сме, че Sofia Air Careerport ще привлече много хора, които се интересуват от реализация в авиационната индустрия. Като част от стратегията ни за устойчиво развитие планираме изложението да се провежда всяка година, да обхваща още повече компании, да открива нови хоризонти за кариера и да се превърне в емблематичен форум на индустрията в България.“, каза Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на СОФ Кънект.

Sofia Air Careerport представя чрез работодателски щандове SOF Connect, Goldair Bulgaria, Dufry Sofia, Lufthansa Technik Sofia, Swissport Bulgaria и Bulatsa. Лекционни панели пък ще срещнат кандидатите с експерти от авиационната индустрия, които ще споделят своите знания и опит във вдъхновяващи презентации и дискусии. Всички участници ще имат възможността да се консултират с опитни професионалисти и да получат ценни съвети за своята кариера. Изданието има и специални гост-лектори в двата дни – кап. Райна Косева, която ще разкаже в петък какво е да си жена пилот и инструкторът кап. Иван Марков, който е обучавал Съли, пилотът приводнил пътнически самолет в река Хъдсън в САЩ, ще бъде лектор в събота.

Информация за изложителите и програма на форума, можете да намертите на следния линк:

https://sofia-airport.eu/bg/careerport/

Sofia Air Careerport „излита“ точно в 14:00 ч. на 20 октомври и в 10:00 ч. на 21 октомври. Полетът на изложението започва от Терминал 2, етаж 2.