Новини Събития

Най-разоряващите туристически атракции

   
Най-разоряващите туристически атракции

Най-разоряващите туристически атракции в света разкрива ново проучване. Първото място в негативната класация е за Warner Bros. Studio Tour London – The Making of Harry Potter, съобщава The Independent.

С цени на студийните обиколки, започващи от 61 евро за възрастни и 49 евро за деца, магическите екстри, сред които сувенирен и дигитален пътеводител и следобеден чай с шампанско за двама, биха извадили от джобовете на феновете на магьосниците допълнителни 143 евро.

Списъкът, базиран на анализ на ревюта в TripAdvisor от SavingsSpot, проследява споменаването на думата „скъпо“ по отношение на входни такси, разходи за паркиране и цени на храна и напитки от посетители на исторически паметници, културни забележителности и тематични паркове по целия свят. Семейно посещение в Legoland за двама възрастни и две деца струва 156 евро, без да се включват допълнителните разходи, като паркинг и храна, а предварителна резервация на билети за емблематичното London Eye е на цена от 29 евро за възрастен.

Бурж Халифа в Дубай, Емпайър Стейт Билдинг в Ню Йорк, Синята лагуна в Исландия и Magic Kingdom на Disney също предизвикват недоволството на туристите с високите си цени.

Ето и топ 10 на най-разоряващите атракции в света:

Warner Bros. Studio Tour London – The Making of Harry Potter, Великобритания

Legoland Windsor Resort, Великобритания

London Eye, Великобритания

Бурж Халифа, ОАЕ

Гледката от Shard, Великобритания

Universal Studios Florida, САЩ

Синята лагуна, Исландия

Magic Kingdom Park, САЩ

Замък Уоруик, Великобритания

Емпайър Стейт Билдинг, САЩ