Анализи Новини

Зимните курорти пускат лифтовете за 8 декември

   
Зимните курорти пускат лифтовете за 8 декември

От мениджмънта на зимните ни курорти Боровец и Банско обявиха, че ще пуснат кабинковите си лифтове около студентския празник. Традиционно Банско прави това за уикенда около 8 декември, но тази година той ще е отворен дори още по-рано - ще работи в дните 2,3,8,9 и 10, съобщават от фирмата концесионер "Юлен" АД.

Боровец пък пуска кабинковия си лифт на 9 и 10 декември, но на летни цени - 30 лв. за възрастен човек и 15 лв. за деца и хора над 65 години.

Тази година за първи път зимните курорти обявяват плановете си за пускане на кабинковите лифтове толкова рано. Новината идва на фона на притеснението на хората от сектора за предстоящата зима и факта, че ситуацията е "катастрофална" заради липсата на рекламна кампания. Изпълнителният директор на "Пампорово" АД, Мариян Беляков, обяви по-рано този месец, че не е сигурен докога инвестициите в сектора ще успяват да спасят сезона. От Пампорово все още нямат яснота кога ще бъдат пуснати лифтовете и кога ще бъде официално открит сезона.

Банско и Пампорово вече стартираха продажба на годишните ски карти.  Сезонната карта за лифтовете в Банско запазва цената си отпреди 2 години - 1500 лв., но само ако се закупи до края на месец ноември.

Пампорово стартира продажба на картите Select. Те могат да бъдат закупени само до 10 декември и дават възможност за финансова предвидимост и резервиране на зимна почивка на възможно най-ниска цена. Картите Select са без фиксирани дати, а клиентите сами избират откога да започнат да ги използват. Активирането им става с първото преминаване през който и да е турникет в ски зоната в рамките на предстоящия зимен сезон и важат за последователни дни, в зависимост от вида на картата.

Различното за този сезон е, че курортът предлага два периода за закупуване с различни цени на карти Select. Първият приключва на 31 октомври, като цените на картите са на цените от преди два сезона: еднодневна карта за деца (до 12 години) - 45 лева, за младежи (до 17 години) - 59 лева, и за възрастни - 75 лева.

Във втория период - от 1 ноември до 10 декември, еднодневната карта за деца (до 12 години) е 49 лева, за младежи (до 17 години) - 65 лева, и за възрастни - 82 лева.

За първи път е възможно да бъде закупена и ски карта "Неделя сутрин Select", която важи за ползване в ден неделя в часовете до обяд без да е необходимо да обявявате в коя неделя конкретно ще използвате картата.