Турагенции

Туроператорът Хепи тур груп представлява Дисниленд Париж у нас

   

Дисниленд е мечта за всички поколения
  Дисниленд

„Хепи тур груп“ е ексклузивен представител на увеселителния парк „Дисниленд“ (Disneyland) в Париж за българския пазар. Това обяви за TravelNews Димитрина Горанова, управител на компанията. Според нея интересът към атракцията от българите винаги е бил голям, особено за семействата с деца.

Туроператорът предоставя ексклузивни оферти и билети за парка на туристически агенции у нас. Същото се отнася и за хотелите в „Дисниленд“, комбинираните пакети за настаняване и входни билети, както и за пропуските за бързо преминаване (fast track), обясни Горанова. Всички промоции и намаления, които се пускат за българския пазар, минават през „Хепи тур груп“. Отделно туроператорът предлага самолетни билети, трансфери, рент-а-кар и др.

За 30 години съществуване прочутият увеселителен парк "Дисниленд" в Париж е посрещнал 375 милиона посетители, от които 60% чужденци. Атракционът е най-голямата европейска туристическа дестинация и основен работодател в източното парижко предградие Сен-е-Марн, където на 12 април 1992 г. отваря врати проектът на "Уолт Дисни къмпани" (Walt Disney Company), под името "Евро Дисни" (Euro Disney). В началото паркът предлага само 29 атракции, докато днес те са около 50.

Със своите два тематични парка - "Дисниленд" и "Уолт Дисни студиос" (Walt Disney studios), седем хотела и два конферентни центъра, днес "Дисниленд" Париж представлява 7% от туризма във Франция. За 30 години в района му са изникнали хиляди жилищни сгради, но и хиляди предприятия и работни места. В самия парк работят 16 000 служители. Атракционът е създал 63 000 директни и недиректни работни места в населеното място, които упражняват 500 различни професии.

Първият парк "Дисниленд" е създаден от аниматора Уолт Дисни и е открит на 17 юли 1955 г. в Анахайм, Калифорния (САЩ). "Дисниленд" наричат втория парк на територията на САЩ - "Вълшебното кралство" (Magic Kingdom) в Орландо, Флорида. По света има четири увеселителни парка,  собственост на "Уолт Дисни къмпани" - това са "Дисниленд" в Анахайм (1955 г.), в Токио (1983 г.), в Париж (1992 г.) и в Хонконг (2005 г.).

Българският туроператор „Хепи тур груп“ е част от международната компания Happy Tour, създадена през 1994 г. в Румъния. Тя възниква като семеен бизнес, който израства постепенно и се превръща в група от международно признати марки, които налагат стандарти за качество на международния туристически пазар. Това е туристическа компания за бизнес пътувания и почивки, която има своя собствена мрежа от асоциирани агенции, разпространена на национално и международно ниво. С мрежа от 71 собствени и асоциирани агенции, наброяваща 89 обекта за продажба в 51 градове в Румъния, България и Молдова, Happy Tour е най-големият играч на туристическия пазар. През 2013 г. компанията отваря офис в България, а от 2015 г. има представителство и в Турция.

FCM Travel Solutions (част от групата) е травел мениджмънт компания № 1 в световен мащаб, съгласно World Travel Awards. Happy Tour представлява с гордост FCM Travel Solutions в Румъния, България и Турция, бидейки част от глобалната мрежа в над 90 страни.

Мирослав Иванов