Новини Транспорт

Lufthansa пуска нискотарифната си авиокомпания през лятото на 2024 г.

   
Lufthansa пуска нискотарифната си авиокомпания през лятото на 2024 г.

Най-голямата авиокомпания в Европа – Lufthansa – обяви официално, че през юли 2024 г. ще стартира нискотарифната си компания – City Airlines. Основната цел на дъщерната компания е да „укрепи своята конкурентоспособност на къси разстояния“ в Европа, каза германският превозвач.
Този сегмент в момента се управлява до голяма степен от друго дъщерно дружество на Lufthansa, Lufthansa CityLine, чиято структура на разходите отдавна се счита за твърде скъпа от ръководството.
Двете дъщерни дружества „ще продължат да работят по едно и също време“, според изявлението за пресата.

Новата компания City Airlines ще започне работа през лятото на 2024 г.“, след като „получи одобрение през юни миналата година“, обяви германската група в прессъобщение, цитирано от Euronews.

Регионалният превозвач ще оперира от летищата в Мюнхен и Франкфурт, откъдето тръгват много от полетите на Lufthansa на дълги разстояния.
Групата заяви, че ще започне да набира персонал за новата компания от този ноември. Според германската преса бивши служители на нискобюджетното дъщерно дружество на групата Germanwings, което затвори през 2020 г., също могат да кандидатстват за работа в новата компания. Lufthansa тихо подготвя новата си нискотарфина авиокомпания.