Новини Събития

Кое е най-емблематичното място за заснемане на филми по света?

   
Кое е най-емблематичното място за заснемане на филми по света?

Били ли сте някога толкова вдъхновени от прекрасния фон на филмова сцена, че да планирате пътуване, за да го видите с очите си? Е, не сте сами. Според уебсайта Spin Genie, милиони хора търсят точните дестинации от любимите си филми, за да ги посетят. За да разбере кои филмови дестинации хората искат да видят най-много, екипът на сайта създава списък на най-емблематичните филмови дестинации по целия свят, използвайки източници, като Rough Guides, Delicious и Travel + Leisure.

След това в Instagram и TikTok се търси хаштагът на всяко местоположение и колко пъти е споменато. Чрез Google Keyword Planner се установяват търсенията на всяка снимачна площадка между август 2022 г. и юли 2023 г. С помощта на Kayak се изчислява средната цена на нощувка в хотел на вечер близо до или във всяко място. Снимачните площадки са класирани на базата на четирите фактора, получавайки резултат от 1 до 10, съобщава T+L.

След цялата тази упорита работа, Петра в Йордания се оказва филмовата площадка, която хората търсят най-много в интернет, като екипът я нарича „най-емблематичното място за заснемане на филми в целия свят“.

Известният археологически обект е най-известен с това, че се появява в третия филм за Индиана Джоунс - „Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход“.

Петра е представена в над 1.7 милиона публикации в Instagram, гледана е над 1.1 милиарда пъти в TikTok и е търсена в Google над 10.4 милиона между август 2022 г. и юли 2023 г. Колко ще ви струва да я посетите? Според проучването, средната цена на хотел в близост е около $72 на вечер.

Втората най-популярна снимачна площадка сред туристите е Залцбург, Австрия, с повече от 9 милиона търсения в Google, повече от 3.7 споменавания в Instagram и огромните един милиард гледания в TikTok.

Всичко това се дължи на известната й поява в „Звукът на музиката". Хотелите тук, според констатациите, струват средно $183 на вечер.

На трето място сред най-търсените филмови локации е Оксфордският университет - с близо осем милиона търсения в Google благодарение на появата му във франчайза за Хари Потър. Хотелите тук са малко по-скъпи - средно $261 на вечер.