Транспорт

Летище София с богата чартърна програма в зимното си разписание

   
Летище София с богата чартърна програма в зимното си разписание

СОФ Кънект, операторът на летище София, обяви старта на зимното разписание на столичния аеропорт на 29 октомври.

През зимните месеци и тази година летище София ще има широка чартърна програма, както към топли дестинации, така и полети от т.нар. „ски“ чартъри.

За любителите на топлото време българската авиокомпания European Air Charter има заявени полети до Хургада в Египет, както и до още един курортен град разположен на брега на Червено море – Акаба в Йордания. Превозвачът ще изпълнява чартърни полети и до италианската столица – Рим. До Хургада пътниците от летище София ще могат да стигнат и с още една авиокомпания BH Air, които ще летят и до египетската столица Кайро.

Заявените „ски“ чартъри през този зимен сезон са от Дъблин, Манчестър, Белфаст, Бирмингам, Нотингам, Нюкасъл и Бристол.

През зимното разписание тази година ще се изпълняват полети до над 90 дестинации от над 30 редовни и чартърни авиокомпании. Най-много слотове за зимния сезон към момента имат авиокомпаниите Ryanair; Wizz Air и националния превозвач Bulgaria Air.

СОФ Кънект, операторът на столичния аеропорт, продължава своята политика за привличане на нови авиокомпании и добавяне на честоти, както по съществуващи дестинации, така и по договарянето на нови маршрути. Това е част от стратегията за увеличаване на въздушната свързаност на българската столица като част от цялостната стратегия за развитие на летището.