Новини Събития

Рекорден брой туристи ще посетят този Хелоуин замъка на граф Дракула в Трансилвания

   
Рекорден брой туристи ще посетят този Хелоуин замъка на граф Дракула в Трансилвания

Замъкът, който се свързва най-вече с историята на граф Дракула, се извисява над дърветата под есенното слънце.Това време на годината е пиков сезон за историческия обект, известен като замъка Бран.Александру Приску, ръководител на маркетинга на замъка казва, че рекордът за брой посетители на ден е бил счупен в събота, когато 9 000 души са посетили средновековната крепост.

Решихме да дойдем тук, защото това е замъка на Дракула, четохме доста за него в интернет, правим цяла обиколка с кола през Трансилвания.

Алиса, турист

Туристи идват от цял свят, като с всяка изминала година, Хелоуин става все по-популярен в различни държави по света.

Без съмнение, се превърна в традиция да прекараш Хелоуин в Трансилвания в замъка на граф Дракула. Всичко в околността е запазено, почти невъзможно е да намериш места за спане, достъп до партито е почти невъзможно.

Александру Приску, маркетинг мениджър

Замъкът Бран, построен през 14 век, е разположен на хълм в централна Румъния и е сред вдъхновенията на писателя Брам Стокър за написването на готическия роман „Дракула“. Днес крепостта е музей, отворен за посетители, които могат да разгледат предмети на изкуството и мебели, събрани от румънската кралица Мария.