Новини Събития

Милиардер плаща на 1200 служители и техните семейства посещение в Дисниленд

   
Милиардер плаща на 1200 служители и техните семейства посещение в Дисниленд

Шефът на хедж фонд Кен Грифин плати за повече от 1000 служители на Citadel и Citadel Securities и членове на семействата им да отидат в Disney в Токио в чест на скорошните годишнини на компаниите, пише Busines Insider.  

Приблизително 1200 присъстващи, включително около 300 деца, получиха билети за Walt Disney World Tokyo, включително Tokyo Disneyland и DisneySea, и видяха музикални изпълнения на Maroon 5 и Калвин Харис, каза компанията пред Insider. Bloomberg първи съобщи новината.

Присъстващите на тържеството, проведено на 27-29 октомври, дойдоха от шест от офисите на компаниите в Азиатско-тихоокеанския регион: Хонконг, Сингапур, Сидни, Шанхай, Токио и Gurugram. Основателят на Citadel Грифин, чиято стойност е 35,4 млрд. долара, според индекса на милиардерите на Bloomberg, покрива разходите за пътуване, хотели, храна, билети за Disney, развлечения и грижи за деца, каза компанията. 

Грифин говори на честването на годишнината в събота, преди да представи Maroon 5.

„Днес наборът от таланти, които събрахме, е просто удивителен. Създадохме не една, а две фирми в челните редици на индустрията. Заедно си представихме и изградихме бъдещето на финансите“, каза той.

Събитието почете 30-годишнината на Citadel през 2020 г. Служителите на компаниите от САЩ, Канада и Европа отбелязаха 20-ата годишнина на Citadel Securities през 2022 г. с пътуване до Disney World и Universal Studios, както и с концерт на Coldplay, но ограниченията поради Covid-19 в части от Азия попречиха на много служители от APAC да присъстват . Приблизително 10 000 души, включително 2500 деца, присъстваха на миналогодишното събитие, което Грифин също организираше.