Новини Транспорт

Lufthansa удвои печалбата си заради скъпите билети и повече превозени пътници

   
Lufthansa удвои печалбата си заради скъпите билети и повече превозени пътници

Deutsche Lufthansa AG почти удвои нетната си печалба през третото тримесечие на 2023 г. и увеличи приходите си с 8% заради скъпите самолетни билети и увеличения брой пътници. Нетната печалба е по-добра от пазарните очаквания, но приходите не отговарят на прогнозите.

В съобщение за пресата превозвачът заяви, че нетната печалба за периода юли-септември е 1,19 млрд. евро, което е повече от 809 млн. евро за същия период година по-рано.

Коригираната печалба без лихви и данъци (EBIT) е 1,47 млрд. евро - повече от 1,12 млрд. евро, а тримесечните приходи нараснаха от 9,54 млрд. евро на 10,28 млрд. евро. Консенсусната прогноза на анализаторите от самата компания предвиждаше нетна печалба от 1,04 млрд. евро, коригирана печалба преди лихви и данъци (EBIT) от 1,43 млрд. евро и приходи от 10,84 млрд. евро.

През последното тримесечие услугите на Луфтханза са ползвали над 38 млн. пътници, в сравнение с около 33 млн. през третото тримесечие на предходната година. За 2023 г. като цяло превозвачът очаква "значителен" ръст на приходите и прогнозира коригирана печалба преди лихви и данъци (EBIT) от поне 2,6 млрд. евро.