Събития

България засилва участието на туристическото изложение в Букурещ

   
България засилва участието на туристическото изложение в Букурещ

С цел задържане и трайно утвърждаване на позициите на България като една от най-предпочитаните дестинации за румънски туристи през цялата година, Министерството на туризма за поредна година организира представянето в есенното издание на международното туристическо изложение TTR 2023, което ще се проведе в периода 09-12.11.2023 г. в Букурещ, Румъния. Страната ни ще се представи с информационен щанд на площ от 150 кв. м., съобщиха за TravelNews от ведомството. Това е площ, която е почти двойно по-голяма в сравнение с последното участие на дестинация България през 2022 г., когато щандът беше 90 кв. м.

Участие на предстоящото изложение от българска страна с дескове и работни места на представителния щанд на Министерството на туризма са заявили общо 18 фирми и общини, които ще имат възможност да представят туристическите продукти и услуги, които предлагат. Това са "ЕН-Вижън Сървисис Груп" ООД, Община Варна, "Царевград Търнов" ЕООД, Столична Община ОП Туризъм, "Бояна - МГ" ЕООД, "Албена" АД, "Кингс Валей" ЕООД, Туристическа агенция "СОЛВЕКС" ЕООД, "Солвекс Туринвест" ЕООД, "Бийч Ризорт" ЕООД, "Клуб Магелан" ООД, "НЮ СЪН ТРАВЕЛ" ООД, Община Банско, "Аватар Тур" ООД, Община Стара Загора, "Севън Колърс" ЕООД, Хотел "Голдън Ин" ЕООД, "СТРОЙТРАНС 2011" ЕООД.

Интересът на българския туристически бранш към изложението в Румъния традиционно е изключително висок и нараства всяка година, обясниха от ведомството.

Румъния е най-големият пазар за българския туризъм. Страната ни посреща над 1 млн. туристи от северната съседка. Румънците предпочитат Българското Черноморие, като най-много посещават курортите по Северното Черноморие, защото са им най-близо. Следват зимните курорти и някои от СПА комплексите.

Мирослав Иванов