Новини Транспорт

Силният вятър отклони полети от летище София

   
Силният вятър отклони полети от летище София

Силният вятър и лошите метеорологични условия отклониха много полети от летище София и хвърлиха в ужас пасажерите на полет на австрийските авиолинии от Виена, който е направил два неуспешни опита за кацане и в крайна сметка се е приземил в Букурещ, съобщи bTV. Зрители разказват, че в самолета от Виена са преживели истински ужас - включили се всички светлини и алармени системи, хората започнали да пищят и да се молят. След втория опит за кацане полетът е бил насочен към румънската столица, където се е приземил успешно в 18:53 ч. местно време.

„Тръгнахме с 30 минути закъснение от летището във Виена. При приближаването на Летище София имаше много облаци и много тежка турбуленция", разказва специално за bTV Ива Петкова, която е сред пасажерите на полета от австрийската столица.

Част от пасажерите ще се върнат оттам до Виена и утре ще пътуват отново до София. Други със собствен транспорт ще се приберат от Румъния.

В София заради вятъра не е успял да се приземи и полетът от Варшава на полската авиокомпания "Лот" - LO633. Той също е бил пренасочен към Букурещ. Екипажът на "Луфтханза" на полет LH1430 от Франкфурт също се е отказал от кацане в София и е кацнал на летището в Пловдив. Нискотарифната RyanAir не е дала разрешение на своя полет FR6309 от Рим - летище "Чампино" към София да излети. Полетите в неделя вечер от Дубай към София и от Милано към София също са отменени.