Новини Събития

България е почетен гост на изложението PHILOXENIA 2023 в Солун

   
България е почетен гост на изложението PHILOXENIA 2023 в Солун

България ще бъде страна - почетен гост на международното туристическо изложение PHILOXENIA 2023. Принос за това има и успешното позициониране на туристическа дестинация България в рамките на Солунския панаир – Thessaloniki International Fair 2023 г., на който страната ни отново беше почетен гост. Престижното признание от организаторите на Thessaloniki International Fair S.A. е в резултат на доброто съвместно сътрудничество. На миналогодишното изложение Министерството на туризма на България получи награда за дестинация с най-представителен щанд.

Ключовото събитие, в сферата на туризма, ще се проведе в периода 10 - 12 ноември 2023 г. в гр. Солун, Гърция. Представителният щанд на страната ни е на площ от 100 кв. м, на който ще присъстват "Царевград Търнов" ЕООД, Столична Община ОП Туризъм, Община Варна и Община Банско.

Участието на България като страна - почетен гост ще бъде надградено. Предстои и подписване на Съвместна програма за действие между Министерството на туризма на България и Министерството на туризма на Гърция за периода 2024-2026 г.

Страната ни ще бъде представена като сигурна и спокойна дестинация с дългогодишни традиции на качество и гостоприемство в туризма, съчетаваща красива и разнообразна природа, културно наследство, качество на планинските курорти, вкусна храна и отлични вина.

Предстоящото изложение PHILOXENIA е сред водещите събития с пряка туристическа насоченост. На него се представят най-новите и интересни предложения от туристически агенции и туроператори, места за настаняване и отдих, както и от доставчици на различни туристически услуги, местни и международни туристически организации и дестинации. Тридневното туристическо събитие се посещава от компании и организации от целия туристически спектър.