Анализи Турагенции

Ла План - зимната дестинация на чудесата и забавленията

   

Ла План е красив ски курорт във френските Алпи
  La Plagne

Не можем да предвидим лотарийните числа вместо вас, но имаме печеливша комбинация за страхотна зимна ваканция! Еднодневно каране на ски във френския курорт Ла План (La Plagne) е пътуване през цялото богатство на алпийските пейзажи, от 1250 м до 3080 м, през гори и до високопланинския район на една от най-големите ски зони в света. Курортът е свързан с другите ски зони - Paradiski®, Les Arcs и Peisey-Vallandry.

В режим „спокоен живот“ в Ла План също знаят как да успокоят нещата и да презаредите батериите си в тайни непокътнати от човешката ръка места, със сесия на ски-софрология, ходене със снегоходки или пътешествие с кучешка шейна. Ако искате да изпитате спускане с бобслей или да опитате катерене на ледената кула (дейности, които са уникални за Франция!), можете да направите това само в Ла План и никъде другаде!

Ново за 2024!

Олимпийската писта за бобслей в курорта става първата писта в света, която предлага на широката публика тренировъчен ден по този вид снежен спорт. Уникално и 100% безопасно изживяване, това обучение предоставя на участниците усещането от състезание от Формула 1 на лед.

Също като съзвездие, Ла План обединява 11 обекта под една и съща червена шапка, всички свързани помежду си чрез системата на кабинковия лифт. Независимо дали търсите спокойна атмосфера или оживен курорт, има настаняване за всеки вкус. Предлагането варира от традиционни савойски хотели и хижи до огромно разнообразие от ваканционни резиденции и апартаменти. Това означава, че буквално има по нещо за всеки.

Ски курортът се простира върху високо, право плато със стръмни склонове, което се свързва с високата планина - Белекот (3417 м). Надморската височина и местоположението на Ла План допринасят за отличните снежни условия за каране на ски и сноуборд. По високите места има по-ниски температури, което спомага за поддържане на качеството и дълготрайността на снежната покривка. От пистите посетителите могат да се насладят на зашеметяваща панорамна гледка към околния алпийски пейзаж.

Тук, в Ла План, мнозина ще намерят незабравими преживявания. Курортът заема половината от района Paradiski®. Повечето от ски пистите са оценени като начинаещи и междинни писти и много от тях са дълги с леки наклони и тази комбинация задоволява всички желания.

От 11 отделни села,

седем са на голяма надморска височина. Няколко села като Belle Plagne, Plagne Bellecote или Plagne Center са чудесни за семейства с деца и средно напреднали скиори. Равнинният терен е идеален за обучение на деца под 10 години и техните родители и средно напреднали скиори.

За много опитни скиори и ски експерти, Ла План предлага едни от най-трудните зони за фрийрайд извън пистите в Алпите. Повечето са в северната и южната част на Bellecote (3417 м) и е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да карате ски с водач!

За да обобщим, Ла План привлича много скиори от цял свят всяка зима благодарение на масивната си ски зона, набор от места за настаняване, фантастични ресторанти, барове и допълнителни активности. Освен това огромният район Paradiski®ще ви даде много възможности за разходки сред природата.

Резервирайте следващата си почивка с туристическата агенция на Ла План - http://www.laplagneresort.com

Габриел Драгиев