Новини Събития

България ще представи за първи път възможностите си за целогодишен здравен туризъм пред Австрия

   
България ще представи за първи път възможностите си за целогодишен здравен туризъм пред Австрия

Първото официално представяне на България като дестинация за здравен туризъм (с фокус Медикъл/СПА и уелнес) пред професионална австрийска публика ще се състои на 21 ноември във Виена, съобщиха от Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.

Събитието се провежда с подкрепата на Министерството на туризма на България и със съдействието на посолството на България в Австрия. На форума ще присъстват министърът на туризма Зарица Динкова и посланикът на България в Австрия Десислава Найденова-Господинова.

Пазар Австрия е вторият проект на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, с който организацията продължава последователната си политика по позициониране на страната ни като дестинация за целогодишен качествен здравен туризъм на международния пазар, след като Германската асоциация на здравноосигурителните каси първа включи България в списъка с държави, в които признава и възстановява разходите за рехабилитация, се припомня в прессъобщението. 

Държавната Германска национална асоциация на здравноосигурителните каси (GKV-Spitzenverband) разшири списъка на държави, в които признава предоставянето на медицински амбулаторни услуги, като на 20 септември 2019 г. към него беше добавена и България. По данни от края на юли 2020 г. повече от 80 са сертифицираните центрове у нас, предлагащи СПА, уелнес и рехабилитационни услуги, които вече имат възможност да си партнират с германските здравноосигурителни каси.

Събитието на 21 ноември във Виена е първото официално представяне на България пред австрийските застрахователни компании, туристически агенции, туроператори и професионалисти в туризма. За участие във форума във Виена пристигат инвеститорите на най-големите български Медикъл/СПА и СПА обекти, предоставящи целогодишна здравна туристическа услуга, се посочва в прессъобщението.

България е популярна дестинация сред австрийските туристи предимно с масовия си туризъм, коментираха от Министерството на туризма в средата на март във връзка с едно от последните участия на страната ни на изложението във Виена. България е предпочитано място за летни почивки по Черноморието, за планински и зимен отдих, както и за балнеолечение на атрактивни цени с високо качество. Туристическото търсене подсказва потенциал за развитие и на други специализирани услуги като различни възможности за обиколки из България с мотоциклети, каравани, кемпери, предложения за city breaks турове, уелнес програми, комбинирани пътешествия, културен, морски, религиозен туризъм (посещение на манастири) и др.