Хотели

БХРА връчва своите годишни награди за 28-ми път

   
БХРА връчва своите годишни награди за 28-ми път

За 28-ми път ще връчи годишните си награди Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) на 27-ми ноември в София. Церемонията за поредна година ще се проведе в столичния петзвезден хотел “Гранд хотел Милениум”. БХРА е първата професионална организация в туризма, която връчва награди от 1996 година насам.

Само преди дни БХРА чества и 30 години от създаването си, а асоциацията е и първата организация, която раздава годишни награди в туристическия сектор. С коктейл и припомняне на най-значимите събития и почитане на учредители си годишнината бе отбелязана в София в присъствието на вицепремиера Илияна Йотова, министърът на туризма Зарица Динкова празника, бившите министри на туризма Марияна Николова и доц. Стела Балтова, бившият зам.-министър на туризма Иво Маринов, председателят на КРИБ Евгений Иванов, изпълнителният на Националното сдружение на общините в България Силвия Георгиев, председателят на Алианса на туристическата индустрия в България проф. Георги Рачев, председателят на Обединение „Бъдеще за туризма“ Павлина Иванова, председателите на УС на Българската асоциация на заведенията Павлин Петров и Ричард Алибегов, председателят на УС на Българската туристическа камара Георги Николов, главният секретар на Балканския алианс на хотелиерските асоциации Бранко Кривокапич, доайените и част от основателите на БХРА.

Отличниците в хотелиерски и ресторантьорския бранш традиционно са разделени в няколко категории, сред които за най-добрите хотели в различни категории на 2023 г, ресторанти, мениджъри, атракции, организатори на събития, фирми, мероприятия, сътрудничество с институции и партньори. Статуетките и грамотите на победителите ще бъдат връчени от официални гости, представители на БХРА и дългогодишни партньори на организацията.

Чрез признанието за най-добрите в сектора искаме да отличим тези, на които се крепи браншът и да посочим добрите инвестиции заради които страната ни продължава да посреща милиони български и чужди туристи всяка година, както и да допринася за българската икономика, посочи председателят на УС на БХРА Георги Щерев.

Медийни партньори на събитието са БТА, БНР и в. „Труд“.