Новини Транспорт

България Еър възстановява полетите до Виена, Милано и Лисабон

   
България Еър възстановява полетите до Виена, Милано и Лисабон

Националният превозвач „България Еър“ ще възстанови през следващата година редовните полети от София до Виена, Милано (Малпенса) и Лисабон. Това обяви служител от отдел „Продажби и маркетинг“ в авиокомпанията по време на презентация на дестинация Салала (Оман) в София. Полетите до трите дестинации бяха спрени по време на Ковид пандемията. Най-вероятно ще бъдат пуснати през пролетта, като се очаква датите да бъдат анонсирани скоро.  

„Интересът на българите е традиционно голям към Австрия, Италия и Португалия и затова решихме да ги възстановим. Очаквайте и още нови дестинации на „България Еър“ до други градове през 2024 г.“, каза пред TravelNews служителят. 

В момента от София до Виена оперират по три пъти на ден „Австрийските авиолинии“ и по един полет има нискотарифната „Раян еър“. От столицата до централното летище на Милано – Малпенса, не лети нито една авиокомпания. Всекидневни полети до другото летище Милано – Бергамо, правят нискотарифните „Раян еър“ и „Уиз еър“. А до Лисабон – само „Уиз еър“, показва справка на TravelNews. 

„България Еър“ извършва редовни международни полети от София до 29 основни дестинации в Европа и Близкия изток, като поддържа и вътрешни линии до Варна и Бургас. Авиокомпанията обновява и своя флот. Наскоро пристигна нейният трети Airbus A220-300LZ-PAR, от поръчаните общо седем самолета. Новите машини са по-екологични и икономични, използвайки 25% по-малко гориво. Airbus А220 са с намалени вредни емисии и с наполовина по-малък шумов отпечатък. 

Пасажерите могат да пътуват изключително удобно в новия самолет, който предлага най-широките седалки в своя клас, по-големи прозорци, много светла и тиха пътническа кабина и адаптивна климатична система. Редица функционални удобства като USB портове за зареждане на електронни устройства също са на разположение на всяка седалка. Самолетът от по-голямата модификация А220-300 разполага със 143 места, 8 от които са запазени за бизнес класата и предлага повече разстояние между редовете. Конфигурацията на местата в А220 е в съотношение 3:2, като това позволява 80% от пътниците да бъдат разположени до прозореца или пътеката. 

Мирослав Иванов