Новини Хотели

Можете да отседнете на частния остров на Ричард Брансън за празниците

   
Можете да отседнете на частния остров на Ричард Брансън за празниците

Искали ли сте някога да сте на мястото на милиардера Ричард Брансън? А да се разхождате по неговия частен плаж?

Бизнесменът ви кани да посетите неговия популярен частен остров Некер в Карибския басейн. Брансън обикновено приема приятели и роднини по време на празничния сезон в края на годината или отдава под наем целия остров срещу над 100 000 долара.

Тази година обаче милиардерът и неговият екип на остров Некер разширяват предложенията си.

За нощувки в периода 18-25 ноември и 11-20 декември цените започват от 5 400 долара на стая, докато престоят в периода 20-26 декември ще струва най-малко 5 850 на ден. Островът разполага с общо 24 стаи, които могат да бъдат резервирани.

“След престоя на остров Некер искаме нашите гости да се чувстват сякаш са открили своето лично късче от рая – има ниво на ексклузивност, персонализация и осигуряващ спокойствие лукс, които няма да намерите никъде по света,” казва пред CNBC Джеймс Басон, генерален мениджър на острова.

Цената на нощувките включва настаняване, всички ястия и напитки, трансфер с лодка от летището, водни спортове, детски дейности и други.

Единственото правило е, че не са позволени напускания на острова на Бъдни вечер и Коледа.

“Това е един от най-обичаните периоди от годината и ние предоставяме на повече туристи възможността да отбележат празниците по начин, който е толкова специален, колкото и самият остров Некер,” казва Басон.

За да добави още повече стимули, персоналът на остров Некер ще предлага на гостите специални ваканционни изживявания, като “Плажна Олимпиада,” посещение от Дядо Коледа, балове в стил “Лешникотрошачката” и други.

Освен за възрастни, остров Некер ще предлага забавления и за деца, като срещи с дивата природа, създаване на пиратски шапки и дори готварски уроци.

През 1976 г., шест години след като основава Virgin Group, 28-годишният тогава Брансън купува остров Некер за 120 000 долара, според негово интервю за Bloomberg от 2018 г.

Местните власти дават позволение за продажбата с условието на острова да бъде изграден курорт в рамките на четири години. Три години и 10 млн. долара по-късно Брансън отваря остров Некер за гости.

Актрисата Кейт Уинслет, бившият президент на САЩ Барак Обама и първата дама Мишел Обама са сред знаменитостите, които са отсядали на острова.