Новини Хотели

Бутиковата верига Locke откри втория си хотел в Германия

   
Бутиковата верига Locke откри втория си хотел в Германия

Нов хотел отвори врати в сърцето на откритата East Side Gallery* в берлинския квартал Фридрихсхайн. Името му е Locke at East Side Gallery.  Той е част от веригата хотели Locke ,,където домът среща хотела" - концепцията на бранда се фокусира повече към пространството и стила отколкото към хотелиерската част. 

East Side Gallery е най-дълго оцелялата част от Берлинската стена. Тя е сред най-директните архитектурни прояви на репресии в историята. Мястото впоследствие се трансформира в платно за свободното изразяване на международни художници и така се ражда East Side Gallery.

Мястото разполага със 176 стаи, ресторант, коктейл бар, фитнес на покрива, салон за съвместна работа и пространства за събития

Проектът е дело на нюйоркското архитектурно студио Grzywinski+Pons. Сред отличителните черти на хотела са стъклените врати, мебелите с естествени цветови текстури и, разбира се, локацията. 

„Исках да видя дали може (интериорът) да бъде едновременно вълнуващ и успокояващ“, казва Мат Грзивински от Grzywinski+Pons през изданието Dezeen. 

Този дуализъм е отразен и в местоположението на хотела. В една посока той гледа към река Шпрее, обраслите крайречни парцели и отсрещния бряг на квартал Кройцберг. От другата страна се вижда оживен път към хоризонта от офиси и хотели на Mediaspree - един от най-големите проекти за имоти в Берлин. Повечето апартаменти имат самостоятелни балкони с изглед към реката.

„Шпрее е доста спокойна река и светлината, която се отразява се от нежно текстурираната ѝ повърхност, е основен компонент на гледките от хотела“, коментира интериорният дизайнер. Междувременно суровите бетонни стени отразяват останките от Берлинската стена, които са точно пред хотела от страната на Фридрихсхайн.

„Опитвам се да използвам текстура, за да осигуря комфорт и топлина в пространствата или, обратно, да контрастирам с това с лъскави повърхности“, допълва Грзивински.

В стаите палитрата от дърво, бетон и текстурирано стъкло е оживена с меки мебели в пастелни цветове, включително столове с цвят куркума, килими тип юта, табли и паравани от велур и ратан.

„За мен цветът е интуитивен. Руж, мента, бледо – прахообразни тонове, които смятах, че са хубаво фолио към неутрален и монохроматичен и индустриален контекст.“, обяснява дизайнерът. 

Grzywinski+Pons проектират по-голямата част от мебелите за стаите, но също така определят осветлението и някои други елементи, - като нощните стенни лампи Jacques Biny, които са интегрирани в персонализирани легла, или столове BRDR Krueger, които допълват масите за хранене в студиото.

На приземния етаж има безплатна зона за съвместна работа не само за гостите на хотела, но и за местните жители. Местата за ядене и пиене са адаптирани като пространствата за любителите на музиката. Това дизайнерско решение е препратка към японските "kissaten" hi-fi кафенета, които предшестват домашните стереоуредби. 

Locke at East Side Gallery твърдят, че се надяват да помогнат на гостите „да се свържат с музиката и един с друг в тази обстановка“. Социалните поменщения на приземния етаж приличат на галерийни пространства, което ще се използват за изложби на художници и обществени събития. Саксиите са произведени от тухли, направени от рециклиран пясък и вар.
„Исках хотелът да улови част от странната магия на Берлин - където можете да се почувствате като в центъра на огромен и динамичен авангарден метрополис, който същевременно изглежда като спокойно място за уединение.“, казва Грзивински. Locke хотелите вече наброяват 14 обекта от откриването на първия през 2016 г. в Лондон. Локациите им са в Обединеното кралство, Ирландия и Германия (Мюнхен и Берлин). През следващата година още Locke места се очаква да отворят в Цюрих, Копенхаген, Лисабон и Париж.Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати