Новини Събития

В САЩ очакват рекорден брой пътуващи за Деня на благодарността

   
В САЩ очакват рекорден брой пътуващи за Деня на благодарността

В четвъртък (23 ноември) американците отбелязват един от най-големите си празници - Денят на благодарността. Тази година очакванията са броят на пътуващите да бъде рекорден.

Според Дейвид Сиймор, главен оперативен директор на American Airlines, очакванията сега са пътниците да бъдат с около половин милион повече от миналата година.

От Администрацията по сигурност на транспорта заявяват, че в периода до 27 ноември през проверките вероятно ще преминат около 30 милиона пътници, което е приблизително по 2,7 милиона пътници на ден. Това е с 10% повече от миналата година.

През тази година се отчита намаляване броя на отменените полети до 1,6%, но закъсненията са достигнали най-високото си ниво от десетилетие. Според Бюрото по транспортна статистика близо един от всеки пет полета пристига или излита със закъснение. Най-често това са полети на по-евтини компании.

И ако миналата година имаше проблем след коронавирусната пандемия с наемането на екипажи, сега преди празниците се оказва, че има недостиг на ръководители на полети. Някои от авиокомпаниите са разширили графика си за празничния период и пускат по-големи самолети за да предоставят повече места.