Новини Събития

Никола Барбутов поема туризма като зам.-кмет на София

   
Никола Барбутов поема туризма като зам.-кмет на София

Новият кмет на София Васил Терзиев е назначил още един свой заместник. Никола Барбутов влиза на "Московска" 33 с ресор "Европейски политики, международна дейност и туризъм". На последните парламентарни избори той бе кандидат за депутат в София от ПП/ДБ.

Член е на Национална мрежа на децата. Баща е на 2 момчета. При представянето на предизборната програма на екипа на Терзиев Барбутов говори за акцентите в направлението "Икономика, Иновации, Предприемачество и Туризъм".  

В началото на седмицата стана ясно, че бившият зам.кмет на "Оборище" Надежда Бобчева ще бъде заместник на Терзиев с ресор "Екология".  
Никола Барбутов завършва бакалавърска степен в Университета в Портсмут и придобива магистърска в Лондонския университетски колеж и в университет Париж-Саколе. Владее немски, френски и английски език.

Той е предприемач в сферата на строителството и производството на метални конструкции. Ръководената от него фирма е партньор с най-големите строителни фирми в света – нейните изделия са монтирани в над 30 страни. Има реализирани проекти по целия свят – от Лувъра в Париж, до Камерун и Чили. Никола Барбутов е семеен с две деца.