Новини Събития

Пампорово открива ски сезона на 15 декември

   
Пампорово открива ски сезона на 15 декември

Ски сезонът в Пампорово се открива на 15 декември, петък. С нов 6-седалков лифт от писта "Малина" до връх Снежанка се открива новия ски сезон в курорта. Цената за лифта ще бъде 5 лв. за възрастен и дете през целия ден. 

"Хората ще видят един страхотен нов лифт, който стартира от писта "Малина" до връх Снежанка. Ще има нов детски парк на писта "Малина", това заяви изпълнителният директор на "Пампорово АД" Мариян Беляков. В полите на Снежанка туристите ще могат да се насладят на историческо събитие за Пампорово - Световната купа по сноуборд на 20 и 21 януари. По думите на Мариян Беляков е абсолютен мит, че цените в зимните курорти у нас са по-високи от Алпите или други по света.

"Алпийските курорти се управляват основно от общини - отговорностите са разпределени между общините и частните инвеститори. Тук не е така. При нас частният инвеститор е натоварен с всички разходи и управление", каза изпълнителният директор на "Пампорово АД". 

"Това е съвсем нормална цена. Оборудването и поддържането на ски курортите стана доста скъпо и е оправдано да се повишат цените на картите. На Запад са доста по-високи", уточни той. Беляков обсъди и темата за предложението за повишаване на ДДС-то от 9% на 20% за ресторантьорите. 

"Тази тема касае няколко различни ставки в различни подсектори. Напълно подкрепям ресторантьорите. Ние сме в доста неконкурентна среда. Ако някой мисли, че сме излезли от кризата се лъже", коментира изпълнителният директор на "Пампорово АД". По думите му държавната помощ е от голямо значение. 

"Едно дружество като нас има нужда. Ние сме в силен сезон около 3 месеца и половина. През останалото време трябва да се грижим за стотици хора, които през останалото време не можем да освободим. Трябва да покриваме и големи разходи за нови машини, лифтове и съоръжения", подчерта Мариян Беляков.