Новини Транспорт

Еър Сърбия е превозила четири милиона пътници тази година

   
Еър Сърбия е превозила четири милиона пътници тази година

Сръбският министър на строителството, транспорта и инфраструктурата Горан Весич връчи днес награда на четиримилионния пътник на националния авиопревозвач "Еър Сърбия" за тази година, съобщи Танюг.

На белградското летище "Никола Тесла" директорът на сръбската авиокомпания Иржи Марек заедно с Весич връчиха на пътничката Виктория ваучер за два двупосочни билета в бизнес класа до всяка дестинация от мрежата на "Еър Сърбия".

Весич заяви, че авиокомпанията "Еър Сърбия" е постигнала значителен резултат, превозвайки четири милиона пътници. Весич заяви, че около осем милиона пътници ще бъдат превозени от летище "Никола Тесла" тази година и че очаква, когато летището бъде реконструирано, да има още по-голям брой пътници.

"Това показва колко стабилна е "Еър Сърбия" и защо е гордостта на страната ни“, каза Весич. Той припомни, че през 2013 г. е взето решение за закриване на авиокомпанията JAT и създаване на "Еър Сърбия", която отскоро е 100 процента собственост на държавата.

"Това е най-бързо развиващата се регионална компания в тази част на Европа", посочи Весич.

Студентка, която учи в Лондон и живее в Сърбия, получи билет, надявам се следващата година да празнуваме четири милиона и половина пътници и да имаме най-добрите резултат от 97-годишната история на нашата авиокомпания“, каза Весич. Той припомни, че най-добър резултат по брой превозени пътници е постигнат през 1987 г., когато авиокомпанията JAT е имала малко над четири милиона и половина пътници.

"Очаквам, че нашата "Еър Сърбия" може би още следващата следващата година ще успее да постигне този рекорд“, каза той. Марек заяви, че "Еър Сърбия", въпреки многото предизвикателства, пред които е изправена, е успяла да постигне голям растеж и за първи път от 2013 г. е превозила четири милиона пътници за една година.

"Този ​​брой ще бъде още по-голям до края на тази година, ние сме особено горди от това“, каза той.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати