Събития

Румънски полицаи пристигнаха в Банско, патрулират заедно с нашите

   
Румънски полицаи пристигнаха в Банско, патрулират заедно с нашите

В Банско пристигнаха командированите от Румъния полицаи, които ще патрулират заедно с българските си колеги през зимния туристически сезон.

Смесените екипи ще осъществяват патрулно-постова дейност за опазване на обществения ред за времето от 21 декември 2023 година до 26 март 2024 година. Утвърдената вече практика за съвместно патрулиране ще бъде в полза на чуждестранните туристи в Банско, като присъствието на румънските полицейски служители ще допринесе за спокойствието на туристите от двете държави.

На територията на РУ-Банско, РУ-Разлог и РУ-Гоце Делчев са командировани полицейски служители от други районни управления на ОДМВР-Благоевград, както и служители на Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма", които съвместно с колегите си от сектор „Пътна полиция" при ОДМВР-Благоевград ще осъществяват контрол на пътното движение и охраната на обществения ред и сигурността на гражданите. Засилено полицейско присъствие ще има на входно-изходните артерии водещи от и към Разложката котловина, както и курортните селища в нея. Допълнителни сили ще има в гр. Банско на местата с висока концентрация на хора - на началната лифт станция, на Бъндеришка поляна и в местността Шилигарника.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати