Събития

Гърция поднови препоръката за носене на маски срещу COVID-19

   
Гърция поднови препоръката за носене на маски срещу COVID-19
  google

Гръцката Национална комисия по инфекциозни заболявания препоръча в петък носенето на маски в затворени пространства, болници и в градския транспорт заради нарастването на случаите на коронавирус и грип през последните седмици, съобщи БТА като се позова на гръцката национална телевизия ЕРТ.
Според гръцкия сайт news24/7 за всяка болница ще има специална комисия, която ще решава дали ще бъде задължителна употребата на маска или ще бъде просто препоръчителна както за пациенти, придружители и персонал.
Мярката за задължително носене на маска в здравни заведения беше отменена в края на юли, както и задължителният бърз тест от работещите в тези структури, които не са били ваксинирани срещу COVID-19.
Според последни данни на Националната държавна здравна организация диагностицираните тази седмица случаи на коронавирус в Гърция са 36 379, като броят на приетите пациенти в здравни заведения през седмицата на 11-17 декември е по-висок от съответния период през 2022 година, посочи сайтът "Инсайдър".
БНР съобщи за пълни болници и в Кипър, където 90% от леглата в отделенията за вътрешни болести на държавните болници са заети. Увеличават се и случаите на коронавирус, като повече от 60 пациенти на възраст между 75 - 80 години са хоспитализирани по данни от Държавната организация за здравни услуги.Заради засиления приeм на деца с респираторни инфекции и пневмонии централната детска болница в Никозия е надхвърлила 100% заетост на Бъдни вечер. Над половината от малките пациенти са на възраст под 1 година.
Здравните власти апелираха за носене на маски при срещите си с възрастни хора и принадлежащи към рисковите групи.

 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати