Новини Събития

Кападокия посрещна рекорден брой туристи през 2023

   
Кападокия посрещна рекорден брой туристи през 2023

През 2023 година 4 826 662 местни и чуждестранни туристи посетиха  Кападокия – Земята на красивите коне, известна с вулканичните си скали, оформени като кули, конуси, долини и пещери.

Валията на Невшехир Али Фидан заяви, че 2023 година е била успешна по отношение на регионалния туризъм и вярва, че интересът на туристите ще продължи да нараства през 2024 година.

Фидан подчерта: „Кападокия продължава да бъде притегателен център със своята обширна география и уникални красоти... Историческата област Кападокия, която е в списъка на Световното наследство на Организацията на обединените нации за образование, наука и култура (ЮНЕСКО) със своите природни красоти, исторически и културни ценности ежегодно привлича милиони местни и чуждестранни туристи. В това отношение Кападокия има значителен принос за популяризирането на страната и за икономиката й. Секторът на туризма играе важна роля и за благосъстоянието и заетостта на нашия окръг. През миналата година областта привлече 4 826 662 туристи. Това е най-големият брой туристи за всички времена и важен рекорд.“



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати