Анализи Новини

Виетнам и България обсъждат задълбочаване на сътрудничеството в областта на туризма

   
Виетнам и България обсъждат задълбочаване на сътрудничеството в областта на туризма

Възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между България и Виетнам в областта на туризма обсъди председателят на Народното събрание Росен Желязков със секретаря на комитета на Виетнамската комунистическа партия в провинция Нин Бин Доан Мин Хуан, предава Фокус. 

Българската парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Росен Желязков, която е на официално посещение в Социалистическа република Виетнам, се срещна със секретаря на комитета на Виетнамската комунистическа партия в провинция Нин Бин и член на Централния комитет на партията Доан Мин Хуан.

Председателят на парламента Росен Желязков отбеляза, че визитата на българските парламентаристи открива нови възможности за утвърждаване на още по-ползотворно сътрудничество между двете страни. "Ролята на законодателните институции е да проправят път за оптимална работа на изпълнителните органи и се надявам още тази година да има заседание на Българо-виетнамската смесена комисия, която да разгледа перспективите за развитие на отношенията ни в областите търговия, туризъм, високи технологии, образование и наука", подчерта той.

Нека в нашия общ стремеж към прогрес, просперитет и благоденствие, народите на България и Виетнам бъдат заедно, добави Росен Желязков.

Развитието на двустранните отношения между България и Виетнам е цел, към която представителите на двата народа трябва да продължим да се стремим, посочи секретарят на комитета на Виетнамската комунистическа партия в провинция Нин Бин Доан Мин Хуан. Той пожела успех на посещението на българските парламентаристи и представи информация за провинцията, която има културни и природни дадености, признати за световно природно наследство. Ние се стремим да развиваме туризма и зелената икономика, но популяризирането на културното ни наследство също еважна част от бъдещето на провинцията, подчерта Доан Мин Хуан.

Ние не забравяме, че България е сред първите държави, които е признала независимостта на Виетнам, и сме благодарни за помощта ви през годините на развитие на страната, обърна се Доан Мин Хуан към председателя на Народното събрание Росен Желязков.

В състава на българската делегация са председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политика Деница Сачева (ПГ на ГЕРБ-СДС), председателят на Комисията по отбрана Христо Гаджев (ПГ на ГЕРБ-СДС), председателят на Комисията по икономическа политика и иновации Хамид Хамид (ПГ на ДПС), председателят на Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество Валентин Тончев (ПГ на ДПС), заместник-председателят на Комисията по културата и медиите и председател на Групата за приятелство България-Виетнам Стоян Михалев (ПГ "Продължаваме промяната – Демократична България"), заместник-председателят на Групата за приятелство България – Виетнам Борислав Гуцанов (ПГ "БСП за България") и народният представител от групата Иво Русчев (ПГ "Възраждане"), както и депутатите Нели Димитрова (ПГ "Продължаваме промяната – Демократична България"), Цветан Предов (ПГ "Има такъв народ"), Ангел Георгиев (ПГ "Възраждане") и Александър Вълчев (ПГ "Има такъв народ"). Кметът на Казанлък Галина Стоянова също е в официалната делегация.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати