Новини Събития

Започва застудяване и сняг в планините

   
Започва застудяване и сняг в планините

Вятър носи студен въздух днес, ще вали, първо дъжд, по-късно през деня в много райони от Северна България и високите котловинни полета на западната част от страната дъждът ще преминава в сняг. Ще има условия за поледици. Жълти код е обявен за областите Добрич, Разград, Силистра и Шумен. Максималните температури ще варират от минус 2° в Североизточна България до 8°-9° на места в южната част от страната, в София 1-2 градуса.

През нощта срещу вторник в почти цялата страна ще вали сняг и ще се образува снежна покривка. Ще духа северозападен, в Източна България север-североизточен вятър, с който ще продължи да прониква студен въздух и ще има снежни виелици.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, в Родопите под 1000-1200 метра - дъжд. Ще духа слаб и умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде 2-3°, а на 2000 метра - около минус 3 градуса. 

Денят ще започне с дъжд край морето, след обяд ще завали и сняг. Ще духа умерен до силен северен вятър, с който температурите ще се понижават и към 14 часа ще бъдат от 0° по северното крайбрежие до 5°-6° по южното. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала. 

Утре валежите спират, но застудяването продължава. На много места максималните температури ще са под нулата. В сряда също ще бъде студено, минималните температури ще са между минус 9° и минус 4°, а дневните ще останат около и под нулата. Кратко затопляне и повече слънце се очаква в четвъртък.