Новини Транспорт

Проучване: Януари е най-добрият месец за купуване на самолетни билети

   
Проучване: Януари е най-добрият месец за купуване на самолетни билети

След внимателно проучване, базирано на исторически данни за тарифите на авиокомпаниите в последните години, експертите от туристическата агенция Vola.bg определиха януари като най-подходящия месец за планиране на пътуване, тъй като цените на билетите са средно с 60% по-ниски от обичайните. Това забележително намаление се дължи на тенденциите в поведението на потребителите, като например занижен интерес за пътуване в първия месец от годината, което традиционно води до по-изгодни предложения от страна на авиокомпаниите. Поради тази причина, експертите от Vola.bg наричат месеца “Евтинуари” или още “Черният петък” за закупуване на самолетни билети.

Евтинуари предлага на пътниците най-ниските цени за годината на самолетни билети до различни дестинации. В момента сред най-изгодните билети от София са европейските дестинации Барселона с цени от € 30*, Рим - € 31*, и Хамбург - € 39*.

В чест на най-изгодния месец за планиране на пътувания, от Vola.bg обявяват своята кампания “Евтинуари”, с която целят да зарадват любителите на пътуванията допълнително. Всеки пети клиент на платформата на Vola.bg, закупил полет през Евтинуари, ще получи ваучери на стойност от 10 до 100 евро, като общата стойност на наградите е над 85 000 евро. Освен това, в края на кампанията всеки, който е закупил билет през платформата, ще има възможността да се включи в томбола, в която голямата награда е забележителните 5000 евро под формата на самолетни билети.

Но това не е всичко - добрата новина за българските потребители е, че тези които имат колебания относно графика си през годината, все още могат да се възползват от опцията на Vola.bg за безплатна промяна на полет, с която туристическата агенция стъпи на българския пазар. Другата услуга на агенцията, Trip Protect, гарантира възможността пътниците да продължат своето пътуването чрез по-бързи алтернативни полети, в случай че първоначалния им полет е отменен или закъснява твърде много.

Кампанията Евтиунари е част от мисията на Vola.bg да направи пътуването достъпно и лесно за всички. Без значение коя дестинация ще изберат, любителите на пътешествия могат да се насладят на неустоими промоции и изключителна сигурност и гъвкавост в новата онлайн платформа Vola.bg.