Новини Събития

Проекти ще подпомагат развитието на туризма в Северозападна България и по Дунава

   
Проекти ще подпомагат развитието на туризма в Северозападна България и по Дунава

Фондация „Америка за България“ обявява конкурс за финансиране на проекти за развитие на туризма в Северозападна България и по поречието на река Дунав, съобщиха от организацията. Крайният срок за набиране на предложения е 10 февруари 2024 г.

Поканата е отворена за кандидати от цялата страна, но предложените проектни дейности трябва да се осъществяват в Северозападна България и общините по поречието на река Дунав. Кандидатите трябва да са регистрирани юридически лица – туристически асоциации, собственици на къщи за гости и семейни хотели, микро, малки и средни бизнеси, които предлагат туристически продукти и услуги, природни паркове, музеи, читалища, неправителствени организации и консорциуми от организации.

„С този конкурс отново търсим съмишленици, с които да дадем стимул на любопитните пътешественици от България и чужбина да посетят тези региони и да преживеят незабравими моменти сред богатото културно-историческо наследство и красивата природа на България“, казаха от Фондация „Америка за България“.

През последните три години организацията подкрепи над 50 проекта в Северозападна България и по поречието на река Дунав. Сред тях са стартиращи бизнеси, които започнаха да предлагат нови услуги, съществуващи фирми, които имаха нужда от малко помощ, за да доразвият дейностите си, и нестопански организации, които организираха преживявания – велообиколки, пътешествия с каяци, разходки с лодки, винени дегустации, фестивал на балоните и други.

Всички подробности ще намерите тук



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати