Новини Събития

Нова туристическа такса в Бали от следващия месец

   
Нова туристическа такса в Бали от следващия месец

Едно пътуване до Бали е на път да стане по-скъпо, тъй като следващия месец се въвежда нов туристически данък. Правителството на Индонезия обяви данъка през септември в опит да запази естествената среда на острова, да запази тяхната култура и да подобри качеството на услугите и стандартите за безопасност на туристите. Чуждестранните туристи ще трябва да платят 150 000 индонезийски рупии или 14,40 австралийски долара, преди да влязат в провинцията от 14 февруари. Препоръчва се на туристите да спестят малко време и да платят данъка онлайн, преди да закупят своите полети, въпреки че са налични различни опции за плащане.

Таксата може да бъде платена чрез банков превод, виртуална сметка или Qris плащане на уебсайта на LOVE BALI или скорошното им мобилно приложение, което ще бъде достъпно в Google Play и Apple App Store. Безкасовите плащания могат да се извършват и на летище I Gusti Ngurah Rai или в Benoa Bali Harbour.

Министърът на туризма и креативната икономика Сандиага Салахудин Уно каза, че „няма проблем с плана“ да наложи такса на чуждестранните туристи, влизащи в Бали, „защото таксата по-късно ще бъде използвана за опазване на природата на Бали“.

Данъкът ще се използва и за подобряване на качеството на услугите, безопасността и комфорта на туристите чрез развитие на интегрирана инфраструктура по суша, море и въздух.

Кой е освободен от туристическа такса?

Има редица причини, поради които пътуващите могат да бъдат освободени от плащането на новия данък, като правителството призовава посетителите да проверят дали отговарят на условията преди пътуването.

Това са причините за освобождаване:

Притежатели на дипломатически и официални визи: Тези, които посещават Индонезия, за да извършват държавна работа, дипломатическа служба или специални задачи в Индонезия.

Транспортен екипаж: Тези, които работят на борда на кораб.

Притежатели на KITS/KITAP: Тези, които притежават карта за разрешение за пребиваване за временно, ограничено или постоянно пребиваване, за да живеят и работят.
Обединяване на семейства, притежатели на златни и студентски визи: Тези, които помагат на семейството да се установи, корпоративни инвеститори или студенти.

Притежатели на специфични нетуристически визи

Тези, които искат да кандидатстват за освобождаване, се приканват да подадат заявление един месец преди пристигането.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати