Турагенции

Какво прави Египет привлекателна дестинация за българите?

   
Какво прави Египет привлекателна дестинация за българите?
Плажовете в Хургада са любими на българите
  ТЕЗ Тур

Несъмнено Египет е един популярните избори за почивка сред българите. Но какво прави дестинацията толкова известна? Някъде между мистика на Древния свят, пленителните истории за фараони и красивата природа, която съчетава море с пустинен климат, страната се превръща в любимо място за милиони пътешественици.

Какво привлича българите към почивка в Египет разказва Михаела Ерменкова, маркетинг мениджър на “ТЕЗ Тур”. “На първо място не можем да пренебрегнем изключителните исторически богатства на страната. Тя е дом на някои от най-важните исторически паметници в света, като пирамидите в Гиза, Сфинкса, Долината на царете и храмовете в Луксор и Карнак. Тези древни архитектурни чудеса са едни от малкото, запазени от Древния свят, което ги прави много привлекателни”, посочи тя.

 

Освен забележителностите си, 

 

местните съхраняват добре и културата си. Много туристи са впечатлени от традиционното египетско изкуство, музика и танци. Опознавайки тези културни елементи, човек може да се потопи в местната атмосфера и да си създаде едно наистина незабравимо преживяване. От друга страна традициите са запазени и в гастрономически аспект - местната храна е вкусна и носи усещане за уют с топлите си пикантни вкусове. 

“Египет се оказва и страхотен бюджетен избор за луксозна морска ваканция - притежава прекрасни плажове на Червено и Средиземно море. Популярни курорти като Шарм ел Шейх, Хургада и Марса Алам предлагат отлични възможности за почивка и водни спортове. Традиционно ваканцията там включва отсядане в All Inclusive резорт, който е снабден с всевъзможни съвременни удобства. Тези възможностите за отдих край морето категорично привличат много туристи!”, допълва Ерменкова. Освен това подводният свят на Червено море е богат на красиви корали и разнообразие от морски видове. Това прави египетските курорти идеалното място за дайвинг и шнорхелинг ентусиасти!

Тези причини стоят в основата на Египет като туристическа дестинация. Допълнено от гостоприемството на местните и висококачественото обслужване, страната има всичко необходимо, за да привлича милиони туристи ежегодно!

За всеки, който също се е насочил към почивка в Египет, сега е правилният момента! Туроператорът “ТЕЗ Тур” имат активна промоционална оферта за комбинираните си пакети за Хургада и Кайро. Тази програма успешно съчетава релакса на плажа с посещението на някои от най-важните египетски забележителности. В нея са включени Пирамидите и Сфинкса, както и Националният египетски музей. Туристите допълнително могат да запазят пътуване до Саккара - стъпаловидната пирамида на Джосер, или други исторически забележителности. Също така има опции за доплащане за специални морски екскурзии или СПА преживявания.

 

Цените за почивка 

 

в курорта започват от 563 евро на човек и включват самолетни билети София - Кайро/Хургада - София с чартърен полет, 20 кг чекиран багаж и един ръчен багаж до 7 кг, пътнически и летищни такси, 6 нощувки на съответния пансион в хотел по избор на клиента, 1 нощувка със закуска и вечеря в Кайро, трансфери по програмата и медицинска застраховка "Помощ при пътуване - Traveller" на "Евроинс" с покритие 10 000 евро (с Assistance). Към всяка група се присъединява и представител на туроператора с български език.

“Работим с над 200 хотела в Египет. Подбрали сме хотели с добри отзиви, за всеки вкус и джоб. Най-популярни и най-препоръчвани са хотели от веригата PickAlbatros, която е една от най-добрите в Египет. Но има и още много добри предложения отново от популярни и престижни вериги - SunRise, Steigenberger, Baron, Rixos, Titanic, Cleopatra, Swiss Inn и т.н. Туристите са много доволни - храната им допада, All Inclusive е добре развит, а местният алкохол, който предлагат, е на много високо ниво”, споделя още Михаела Ерменкова.

С пътуване до Египет със сигурност ще успеете да съчетаете почивката с екскурзията. Освен релакс край плажа, Хургада ви предлага уникален нощен живот, много възможности за шопинг и всички удобства на модерния свят. Забележителностите от друга страна ще ви върнат в Древността и ще ви потопят в свят на фараони.

 

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати