Новини Турагенции

ТУИ: Туризмът в Гърция ще счупи всички рекорди през тази година

   
ТУИ: Туризмът в Гърция ще счупи всички рекорди през тази година

„Гърция се насочва към най-високите резултати за всички времена" през 2024 г., заяви Аге Дюнхаупт, ръководител на отдела по комуникации на най-големия туроператор в света – германския ТУИ (TUI), пред гръцката Атинско-македонска информационна агенция (АНА-МПА). Той посочи, че островите Крит, Родос и Кос остават топ дестинации за клиентите на компанията, която тази година започва летния сезон в Гърция по-рано от всяка друга година, съобщава АНА-МПА специално за БТА.

На въпрос за плановете за почивка на германците в разгара на фискалната криза и икономическата рецесия в страната им, Дюнхаупт отговори, че няма нежелание или неохота, а „напротив, предварителните резервации за лятото на 2024 г. са над нивата от 2019 г. (преди пандемията)". Той прогнозира „добро лято през 2024 г. в Средиземноморието и особено в Гърция". Специално островите са по-търсени от всякога.

„Крит, Родос, Кос са най-големите фаворити на нашите клиенти и заемат позиции 3, 4 и 5 в скалата на предпочитанията на германските туристи", отбеляза представителят на ТУИ, като допълни, че компанията му предвижда увеличаване на търсенето и непрекъснато разширява портфолиото си.

ТУИ започва летния сезон в Гърция по-рано от всякога, като първите полети ще пристигнат на Родос и Крит в началото на католическите великденски празници, на 26 март.

„Нашата авиокомпания ще предлага приблизително 600 полета седмично до 26 слънчеви дестинации и ще осъществи най-голямото си предлагане от Хановер и Дюселдорф, със 750 000 места и 150 полета седмично на всяко от двете летища", обясни Дюнхаупт.